150 Peserta Sahut Cabaran Daki Gunung Tebu - Sukan | mStar

150 Peserta Sahut Cabaran Daki Gunung Tebu

KUALA TERENGGANU: Sebagai mempromosikan Gunung Tebu, kerajaan negeri dengan kerjasama Persatuan Pemandu Pelancong Alam Semulajadi negeri Terengganu (Tenaga) akan menganjurkan pertandingan mendaki Gunung Tebu 2010 Sabtu ini.

Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan, Kebudayaan, Kesenian dan Warisan negeri Datuk Rahin Mohd Said berkata setakat ini 150 peserta dari seluruh negara telah mengesahkan penyertaan masing-masing.

"Setakat ini, sambutannya sangat menggalakan tetapi kita hadkan kepada 250 penyertaan sahaja bagi melicinkan pertandingan," katanya kepada pemberita di sini, Khamis.

Rahin berkata, lokasi pertandingan ialah di Hutan Lipur Latar Belantan Jebi, Besut.

Beliau berkata, pertandingan itu terbahagi kepada beberapa kategori iaitu kategori terbuka lelaki dan wanita, veteran dan pelajar-pelajar sekolah dan pusat pengajian tinggi.

Katanya, pendaftaran boleh dibuat di urusetia pertandingan di Latar Belantan dengan bayaran RM30 bagi kategori terbuka / tertutup dan pelajar RM15 seorang. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

36 Atlet Muda TErima Insentif Dari SportExcel

Artikel Berkaitan

default image

Aksi Atlet Malaysia Jumaat

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

Artikel Lain

Blok Azmin sertai Bersatu - Sumber