suria

Isteri Sharul Kamal sampai sakit demi Yamani dan Zaki, bangga dapat satukan semula hubungan anak Jamal Abdillah

Sharul mengucapkan penghargaan atas pengorbanan isteri membantu Zaki dan Yamani.

PENYANYI Sharul Kamal menzahirkan penghargaan buat isterinya Amilin Roszaimi yang bekerja keras dalam membantu pasangan adik-beradik Yamani Abdillah dan Zaki Yamani sepanjang menyertai program Famili Duo sehingga mereka bergelar juara.

Mengenang kembali perjalanan sepanjang lapan minggu program tersebut, Amilin yang juga merupakan seorang pegawai perhubungan awam sebuah syarikat rakaman jatuh sakit sehingga terpaksa menerima rawatan di hospital.

"Tahniah isteri. Awak layak untuk kecapi saat juara ini. Berhempas pulas setiap minggu fikir cari konsep dan lagu... senang cerita dari A sampai Z.

zaki yamani 2

Yamani dan Zaki juara Famili Duo musim kedua.

"Disebabkan Famili Duo saya sendiri jadi saksi awak bersengkang mata untuk perah idea demi mahukan yang terbaik untuk Zaki dan Yamani.

"Sampai kena tahan wad gara-gara terlalu bekerja keras demi kejayaan adik-adik (Zaki dan Yamani) awak tu. Waktu ini (ditahan wad) Tuhan sahaja yang tahu perasaan saya," katanya.

ARTIKEL BERKAITAN: Kemenangan satu bonus tapi hubungan kembali bertaut hadiah paling besar buat Zaki dan Yamani - “Saya sudah lupa macam mana layanan seorang abang”

ARTIKEL BERKAITAN: Hati isteri nombor 1... Sharul Kamal tak rela bersentuhan dengan pelakon wanita dalam drama

Sharul atau Muhammad Sharul Amin Kamarozaman, 27, menulis perkara tersebut menerusi beberapa hantaran yang dimuat naik di Instastory miliknya.

Tambahnya lagi disebabkan komitmen kepada kerja, mereka juga jarang berjumpa meskipun tinggal sebumbung.

"Ada hari yang kita tidak berjumpa sedangkan satu rumah.

zaki yamani

Zaki dan Yamani ikut jejak langkah bapa, Jamal Abdillah.

"Saya dengan kerja saya dan begitu juga awak. Alhamdulillah kita masih di track yang betul. Faham kerja masing-masing," ujarnya.

Selain mengucapkan tahniah, Sharul juga memberitahu penglibatan isterinya menjaga Yamani dan Zaki telah berjaya merapatkan semula hubungan dua orang anak kepada penyanyi Datuk Jamal Abdillah itu.

"Paling penting sekali awak berjaya buat mereka bersatu. Awak berjaya buat hubungan adik dan abang itu bahagia. Itu paling bermakna," jelasnya.

Sementara itu dalam temu bual selepas dinobatkan sebagai juara pada malam Ahad, Zaki meluahkan rasa syukur kerana Famili Duo telah mengeratkan kembali hubungannya bersama Yamani yang merupakan abang kandung tetapi berlainan ibu.

Jadilah sebahagian daripada geng mStar! Follow kami di Telegram, Twitter, TikTok, Facebook, Instagram dan YouTube

Artikel Berkaitan

Artikel Lain