suria

Ippo Hafiz minta penonton tak salahkan Aishah, fikir perasaan orang lain! - “Dia hanya ganti bukan nak berlawan dengan Tokti”

Ippo hargai jasa dan pengorbanan Aishah menyampaikan lagu ciptaannya itu.

PENYANYI yang juga pencipta lagu Aku Bidadari Syurgamu, Ippo Hafiz kesal apabila ada segelintir netizen meninggalkan komen negatif terhadap persembahan Aishah semasa separuh akhir Muzik-Muzik ke-35 (SFMM35) yang berlangsung Sabtu lalu.

Menurut Ippo, dia dan penyanyi asal lagu tersebut iaitu Datuk Seri Siti Nurhaliza berbesar hati dengan kesungguhan Aishah menyanyikan lagu itu di pentas SFMM35.

"Mengenai persembahan Kak Aishah semalam, saya yang bertanggungjawab sepenuhnya! Saya cuma ralat apabila baca komen yang ditulis netizen tanpa memikirkan perasaan Kak Aishah.

ARTIKEL BERKAITAN: 5 hari persiapan, Aishah hampir pitam bawa lagu 'Aku Bidadari Syurgamu' di SFMM35 - “34 tahun menyanyi tak pernah gementar sebegini”

"Bagi kami satu rahmat apabila Kak Aishah sanggup ganti Datuk Siti dan bawa tanggungjawab besar itu, kami memang berterima kasih kerana sebagai seorang bertaraf legenda, dia beri komitmen sangat baik dan merendah diri bawa lagu ini sepenuh hati.

"Jadi mohon jangan salahkan Kak Aishah, dia hanya ada beberapa hari sahaja untuk latihan dan dia dah cuba yang terbaik. Kami semua berpuas hati dan berterima kasih dengan apa yang dilakukan," katanya kepada mStar.Ippo puji kesungguhan Aishah memikul tanggungjawab dengan begitu baik.

Pada malam Sabtu, Aishah menyanyikan lagu Aku Bidadari Syurgamu menggantikan penyanyi asal Siti Nurhaliza.

Bagaimanapun, persembahan Aishah menerima pelbagai reaksi penonton termasuklah komen yang berpendapat lagu tersebut tidak dibawa dengan baik dan tiada penjiwaan.

Sementara itu, Ippo menjelaskan pemilihan Aishah untuk menyanyikan lagu itu bukanlah untuk dijadikan perbandingan dengan penyanyi asal.Ippo minta orang ramai tak bandingkan cara nyanyian Aishah dan Siti Nurhaliza.

Kata Ippo, kedua-dua penyanyi mempunyai cara tersendiri dalam menyampaikan sesebuah lagu dan Aishah diketahui seorang penyanyi hebat yang sudah berada dalam kelasnya tersendiri.

"Jangan banding-bandingkan Kak Aishah... dia hanya menggantikan dan bukan nak berlawan dengan Datuk Siti. Datuk Siti ada acuan sendiri begitu juga Kak Aishah! Kita nak pengganti yang boleh bawa lagu dengan sempurna dan baik.

"Kalau nak tahu pada malam itu, Kak Aishah hampir terjatuh kerana nak pitam tapi dia cuba juga habiskan lagu itu sebaiknya. Kita risau keadaan dia pada malam itu tapi Alhamdulillah tiada apa yang buruk berlaku.

"Sebelum itu saya sendiri tengok dia bersungguh-sungguh dan beri komitmen penuh, datang awal dan sanggup menunggu. Saya akan ingat jasanya itu!" ujarnya.

Nak macam-macam info? Join grup Telegram mStar!TONTON VIDEO PILIHAN!

Artikel Lain