suria

“Bukan sebab bayaran semata-mata!” - PU Azman ada syarat terima tawaran jadi duta produk

PU Azman akan cuba sesuatu produk itu sebelum terima tawaran menjadi duta.

MEMILIKI pengikut yang ramai di laman sosial memberi kelebihan kepada selebriti menerima tawaran menjadi duta atau melakukan perkhidmatan ulasan Instagram.

Bagi pelakon dan Pencetus Ummah (PU) Azman, dia hanya akan terima tawaran berdasarkan kualiti produk tersebut dan bayaran yang setimpal.

ARTIKEL BERKAITAN: “Biarkan isteri, anak dedah aurat tu dayus”- PU Azman tegur netizen tuduh Shuib dayus sebab tak faham maksud

"Sebelum saya terima tawaran untuk menjadi duta sesebuah produk atau perlu lakukan IG Review, saya akan guna terlebih dahulu produk itu.

PU Azman hanya akan terima tawaran menjadi duta produk yang berkualiti.

"Sebagai contoh, sebelum saya terima jadi duta produk Aura White Toothpaste, saya cuba sementara dan produk itu bagus baru.

"Sebab saya ada pendirian saya sendiri iaitu perlu memastikan tiada usul-usul penipuan. Bukan sebab hanya bayaran semata-mata.

"Kualiti dan bayaran kena seimbang. Siapa yang tak nak duit itu pembohong la," kata PU Azman kepada mStar.

Pemilik nama Azman Syah Alias ini ditemui ketika sesi Meet & Greet duta Aura White Toothpaste X Guardian di Guardian IOI City Mall, Putrajaya baru-baru ini.

Saya berharap semoga disebalik beli barang muslim, tak ada usul nak boikot atau jatuhkan mana-mana syarikat lain.

PU AZMAN

Pencetus Ummah & pelakon

Dalam pada itu, bercakap mengenai kempen Utamakan Produk Muslim (BMF), pelakon drama Sweet Dreams ini menganggap ia merupakan salah satu perdekatan yang baik.

Bagaimanapun, PU Azman berharap tiada tujuan ingin memboikot atau menjatuhkan syarikat lain disebalik melaksanakan kempen tersebut.

"Saya setuju dengan kempen BMF kerana ia salah satu perdekatan yang baik. Namun saya berharap semoga disebalik beli barang muslim, tak ada usul nak boikot atau jatuhkan mana-mana syarikat lain.

PU Azman setuju dengan kempen BMF.

"Sebab kadang-kadang ada kalangan orang Islam yang hasilkan barangan tak halal, tak bersih dan tak baik. Ada juga orang luar negara yang menjual barang-barang bersih dan halal.

"Tapi sebenanrnya paling utama, barang itu mesti halal dan baik untuk kesihatan. Sebab ada juga barang yang halal tapi tidak baik untuk kesihatan," ujarnya.

Kempen Buy Muslim First (BMF) antara usaha umat Islam melalui persatuan pengguna dan ekonomi Islam bagi mengajak umat Islam menyokong dan membeli barangan keluaran syarikat umat Islam sendiri.

PU Azman

Artikel Berkaitan

Artikel Lain