Anak Salima Perlu Jalani Pembedahan Plastik Akibat Jatuh - Hiburan | mStar

Anak Salima Perlu Jalani Pembedahan Plastik Akibat Jatuh

Anak kepada pasangan Salima Habibi dan Syed Abd. Kadir Syed Hussin Aljoofre iaitu Syed Rayyan terpaksa menjalani pembedahan selepas mengalami kecederaan pada bahagian dagu. Foto Instagram @salimahabibi

ANAK lelaki kepada bekas peserta Akademi Fantasia musim keempat (AF4), Salima terpaksa menjalani pembedahan plastik di bahagian dagunya selepas kanak-kanak itu mengalami kecederaan akibat terjatuh dalam bilik air.

Salima berkata, Syed Ahmad Rayyan yang berusia tiga tahun itu mengalami luka agak parah dan memerlukan tiga lapis jahitan.

"Sampai di klinik bila tengok lukanya agak dalam dan doktor mencadangkan pergi ke hospital sebab untuk luka Rayyan tidak boleh menggunakan bius biasa sebaliknya perlu bius seluruh badan.

"Kami pergi ke hospital pertama, doktor terus nasihatkan untuk pembedahan plastik sebab kalau jahit biasa akan tingalkan parut yang buruk dan lukanya dalam, tidak boleh sekadar jahit luar tetapi hospital tersebut tiada pakar untuk pembedahan plastik.

"Kami suami-isteri terus ke hospital yang seterusnya dan bila tengok luka Rayyan, doktor beritahu lukanya perlu dijahit tiga lapisan secara pembedahan," tulisnya dalam Instagram.

Rayyan selamat menjalani pembedahan plastik pada bahagian dagunya.

Dalam pada itu, Salima atau Nor Salima Habibi, 30, memberitahu ketika kejadian kanak-kanak itu berada di rumah pengasuh dan apabila dimaklumkan mengenai hal berkenaan dia segera membawa anaknya ke hospital.

"Rayyan terjatuh dalam bilik air pagi tadi (Ahad) dan luka di dagunya ketika berada di rumah pengasuh dan saya terus pergi ambil dan bawa ke klinik.

"Rayyan bukan seorang budak yang lasat sangat, dia jenis yang berhati-hati. Pengasuhnya pun hati-hati dan baik, Mommy pun jenis hati-hati bab keselamatan anak.

"Tapi inilah dikatakan malang tidak berbau, sesuautu yang Allah takdirkan pasti ada hikmahnya," jelasnya.

Menerusi posting berlainan, Salima memberitahu Rayyan selamat menjalani pembedahan pada pagi Isnin dan kini berada dalam keadaan baik.

"Selesai dah Alhamdulillah... terima kasih semua yang mendoakan," tulisnya.

Salima berkahwin dengan Syed Abd. Kadir Syed Hussin Aljoofre pada 30 November 2013.

Klik

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Artikel Lain