“Harap Orang Faham Mengapa Saya Dapat Pengiktirafan” – Fizz Fairuz - Hiburan | mStar

“Harap Orang Faham Mengapa Saya Dapat Pengiktirafan” – Fizz Fairuz

Fizz Fairuz hadir bersama isterinya Almy Nadia.

PETALING JAYA: Pelakon Fizz Fairuz berharap orang ramai memahami mengapa beliau dikurniakan penganugerahan Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk.

Fizz atau nama sebenarnya Mohd Fairuz Zainal Abidin, 39, menjelaskan, penghargaan itu diterimanya kerana beliau banyak terlibat dalam pelbagai aktiviti pelancongan di negeri kelahirannya itu menerusi syarikatnya Rain Maker Creation Sdn Bhd.

"Saya anak jati Raub. Mungkin orang tidak tahu tetapi saya banyak buat kerja untuk promosi pelancongan dan budaya Pahang selain menjadi ikon JPJ (Jabatan Pengangkutan Jalan) Pahang.

"Saya harap mereka faham mengapa saya diberikan pengiktirafan ini," ujarnya, memetik laporan Bernama.

ARTIKEL BERKAITAN: Fizz Fairuz Kini Bergelar Datuk

Dalam pada itu, suami kepada aktres Almy Nadia ini menyedari kini memikul tanggungjawab yang berat selepas membawa gelaran tersebut.

Fizz menerima Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) sempena Istiadat Memuliakan Ulang Tahun Hari Keputeraan Sultan Pahang di Istana Abu Bakar, Pekan, Pahang pada Sabtu.

Beliau antara 197 penerima darjah kebesaran dan pingat tersebut.

Adinda Sultan Pahang, Tengku Datuk Nor Akmar Sultan Abu Bakar mendahului senarai penerima pingat yang menerima Sri Sultan Ahmad Shah Pahang (SSAP) membawa gelaran Datuk Seri bersama 20 individu lain.

Isitadat disempurnakan oleh Pemangku Raja Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah.

Fizz Fairuz

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Fizz Fairuz Kini Bergelar Datuk

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

"Kami sudah beri yang terbaik" - Aidil

Peng Soon, Liu Ying tinggalkan BAM