Tujuh Tahun Dafi Jadi Hamba Ubat Kurus - Hiburan | mStar

Tujuh Tahun Dafi Jadi Hamba Ubat Kurus

Dafi kini kembali aktif dengan seni bela diri Muay Thai sejak dua bulan lalu.

PENYANYI Dafi memberitahu, selama tujuh tahun dia terpaksa menjadi 'hamba' kepada beberapa jenis ubat-ubatan semata-mata untuk tampil kurus.

Bagaimanapun, kata Dafi atas nasihat doktor dia telah menghentikan pengambilannya serta-merta sebelum bertukar kepada aktiviti dalam seni bela diri Muay Thai.

"Bayangkan selama tujuh tahun saya jadi 'hamba' kepada pelbagai jenis ubat kurus setiap hari dalam kuantiti melebihi sukatan yang disyorkan tanpa menyedari bahayanya.

Dek kerana taksub nak kurus, kata Dafi dia pernah mengambil ubat kurus lebih dari sukatan yang sepatutnya setiap hari selama tujuh tahun.

"Lebih parah ia hampir menjadi satu 'ketagihan' sehinggalah saya dinasihatkan doktor untuk segera berhenti mengambilnya dan apa yang terjadi selepas itu, badan saya terus naik mendadak ," katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu Dafi atau Gadaffi Ismail Sabri berkata, suatu ketika dirinya pernah hilang keyakinan diri setiap kali ditegur gemuk dan ia disifatkan sebagai satu perkara yang amat memalukan.

"Selama mana telinga ni tahan ditegur gemuk oleh orang sekeliling sehinggalah saya ambil keputusan untuk kembali menyertai kelas Muay Thai," katanya.

Tambah penyanyi lagu Bila Terasa Rindu ini lagi, sejak kembali  aktif dalam Muay Thai kira-kira dua bulan lalu, fizikalnya kini kerap berpeluh dan dia percaya perkara itu disebabkan tindak balas toksin di dalam badan. 

"Biarpun rasa kurang selesa dengan keadaan itu, sekurang-kurangnya saya berasa lega  kerana proses untuk kurus kali ini berlaku secara sihat tanpa bergantung kepada ubat-ubatan yang berbahaya," katanya.

Menyentuh mengenai perkembangan terkini, Dafi akui dia agak terkejut dengan sambutan single terbarunya berjudul Girl  yang dimuatnaik ke laman Youtube awal Januari lalu kini  berjaya mendapat lebih sejuta tontonan.

Menyifatkan ia satu sokongan luar biasa peminat, bekas pelajar Akademi Fantasia musim kelima (AF5) ini bercadang untuk memberi peluang kepada dua orang peminatnya yang bertuah bagi menjayakan penggambaran klip video lagu tersebut selepas Aidilfitri depan.

"Kriterianya, gadis itu mestilah muda dan comel selari dengan konsep lagu Girl  itu sendiri yang catchy dan segala perkembangan tentang pencarian ini akan saya maklumkan di laman sosial dari semasa ke semasa," ujarnya

Dafi

Artikel Sebelum

Tasha Mansahar Berhenti Menyanyi

Artikel Berikut

Lebih Artikel

Mak Nyah maut dibelasah sekumpulan lelaki

Coklat tumpah, panggil bomba!

Mas Ermieyati sertai Bersatu