Azharina Dapat Peluang Terima Anak Angkat Lagi - Hiburan | mStar

Azharina Dapat Peluang Terima Anak Angkat Lagi

PETALING JAYA: Selepas kematian anak angkatnya iaitu Rizqie Azharin yang berusia sebulan pada Mac lalu, penyanyi Azharina memberitahu dia banyak mendapat peluang untuk memperoleh anak angkat baharu.

ik untuk menerima anak angkat lagi, bagaimanapun belum bersedia untuk berbuat demikian.

"Alhamdulillah, ia rezeki Allah, ada orang yang tunggu bertahun-tahun untuk terima anak angkat. Tapi saya ramai pula yang bertanya untuk beri anak kepada saya.

"Saya memang terbuka untuk mengambil anak angkat tapi bukan sekarang, saya masih lagi rasa sedih dengan kehilangan Rizqie. Begitu juga anak angkat pertama saya Rahmat yang masih bertanya tentang adiknya," kata Azharina.

Gambar Azharina bersama anaknya Rizqie Azharin Azhar (di pangkuan) dan Rahmat Azharin Azhar

Azharina kehilangan anak angkatnya Rizqie Azharin pada 28 Mac lalu selepas bayi tersebut mengalami pendarahan otak dan kerosakan pada kedua-dua belah buah pinggang.

Juara Gegar Vaganza musim kedua ini turut mempunyai seorang lagi anak angkat iaitu Rahmat Azharin Azhar Abdullah yang kini berusia tiga tahun.

Sementara itu, Azharina berkata, dia cuba menghilangkan rasa sedih dan rindu kepada bayi tersebut dengan melakukan kerja-kerja rumah.

"Saya sibuk bertukang, buat persiapan cantikkan rumah saya. Dengan cara itu saya boleh lupakan kesedihan terhadap arwah.

"Barang pertama selepas Rizqie meninggal, saya minta pembantu keluarkan ialah tempat tidur bayi yang saya tempah khas daripada kayu berkualiti tinggi. Saya tidak mahu lihat apa-apa yang menginggatkan saya kepadanya.

"Bulan Ramadan ini pasti membuatkan hati saya sayu. Namun saya sudah reda pemergiannya," ujarnya.

Azharina Azhar

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Lebih Artikel

Hujung minggu yang panjang pada 2019

'Rapunzel' tak potong rambut 28 tahun