Kudien, Salma & Azizul Mara Ke 'Pentas Epik 3 Juara' Minggu Depan - Hiburan | mStar

Kudien, Salma & Azizul Mara Ke 'Pentas Epik 3 Juara' Minggu Depan

Dari kiri; Kudien, Salma dan Azizul dengan hadiah kemenangan masing-masing. FOTO: RICKY LAI
SHAH ALAM: Tiga peserta dari setiap kategori iaitu Kudien (Rock), Azizul (Irama Malaysia) dan Salma (Balada) telah diumumkan sebagai Juara program realiti 3 Juara musim pertama sekali gus membolehkan mereka bertanding di Pentas Epik 3 Juara dalam usaha memilih seorang juara keseluruhan pada 15 Januari hadapan.

Program terbitan TV3 yang disiarkan secara langsung dari Studio Sri Pentas Plaza Alam Sentral, Shah Alam ini melayakkan pemenang bagi setiap kategori membawa pulang wang tunai sebanyak RM50,000.

Bagi kategori rock, Kudien membawa lagu I Dont Want To Miss A Thing (Aerosmith) dan untuk segment battle bersama Eva Maria membawa lagu Gemuruh (Wings) Rock You Like a Hurricane (Scorpions).

Manakala untuk kategori balada Salma membawa lagu Hanyalah Satu (Nora) manakala untuk segment battle bersama Hady membawa lagu Dirgahayu (Faizal Tahir & Datuk Siti Nurhaliza) dan Tiada Lagi Kidungmu (Lefthanded).

Bagi kategori Irama Malaysia pula, Azizul membawa lagu Aduh Saliha (Mawi) dan bettle bersama Nura menerusi lagu Tak Seindah Wajah.
(S.M Salim) dan Jelmakanlah Ayumu (Datuk Siti Nurhaliza).

Setiap kategori diwakili seorang produser ternama tanah air iaitu Pak Ngah (Irama Malaysia), Edrie Hashim (Rock) dan Ajai (Balada) dalam usaha membimbing peserta.

Pemenang bersama sifu masing-masing.
Manakala Naib Juara bagi setiap kategori pula iaitu Eva Marina (rock), Hady (balada) dan Nura (Irama Malaysia) masing-masing membawa pulang wang tunai sebanyak RM20,000.

Dalam program yang dihoskan oleh Ammar, Issey dan Mira Filzah ini, kesemua peserta perlu mempersembahkan sebuah lagu secara solo dan sebuah persembahan battle.

Setiap peserta diadili tiga juri tetap iaitu Noraniza Idris (Irama Malaysia), Awie (Rock) dan Datuk Rossa (Balada).

Lebih menarik pada malam tersebut, pentas turut diserikan dengan persembahan Ramli Sarip dengan dua buah lagu medley iaitu Batu Keliru dan Teratai manakala Ajai menerusi lagu Eksperimen Cinta.

Program 3 Juara merupakan sebuah program realiti nyanyian yang mempertaruhkan tiga kategori muzik iaitu Rock, Balada dan Irama Malaysia.

Rancangan ini diperkenalkan bertujuan mencungkil pelapis bagi kategori-kategori yang dipertandingkan ke tahap yang lebih tinggi.
3 Juara

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

WKB 2030 sasar taraf hidup lebih baik untuk rakyat di seluruh negara

WKB2030 adalah pelan 10 tahun yang diperkenalkan kerajaan dalam memastikan Malaysia terus berkembang dengan mampan.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

Artikel Lain