suria

Nomad Muncul Semula, Janji Tidak Lagi Gugup

Nomad

PETALING JAYA: Selepas enam bulan mengambil keputusan menyepikan diri, penyanyi Nomad akhirnya muncul semula untuk kembali aktif dalam industri seni tanah air dan tidak lagi gugup.

Nomad atau nama sebenarnya Nur Mohd. Alieef Ayub, 27, berkata, tempoh masa tersebut digunakan sebaiknya untuk memperbaiki kelemahan sebagai seorang penyanyi selepas dia mengaku masih gagal untuk menyanyi secara langsung.

"Selepas membuat kenyataan dan mengambil keputusan untuk berhenti seketika, saya ambil peluang itu untuk perbaiki diri menjadi lebih baik.

"Saya sedar dulu saya mudah gugup dan sukar menyanyi secara langsung dengan baik setiap kali di persembahan program televisyen. Alhamdulillah, sekarang masanya saya lebih bersedia dan yakin tidak menyusahkan orang lain," katanya kepada mStar Online.

Nomad berkata, dia tidak pernah menyesal meninggalkan kerjaya nyanyiannya seketika dan percaya dengan rezeki yang sudah tertulis.

"Saya berada dalam industri kerana untuk kepuasan diri sahaja dan tidak fikir tentang peminat atau mengejar populariti.

"Saya hanya mahu berkongsi minat dengan khalayak dan andai kata, apa yang saya lakukan ini diterima, saya akan teruskan, tetapi kalau sebaliknya saya reda," katanya.

Sementara itu, Nomad berkata, dia akan melancarkan single terbaharunya berjudul Andai Punya Waktu selepas Hari Raya Aidilfitri ini.

Dia yang kini bergerak sendiri berkata, sudah mempunyai strategi untuk mempromosikan single ketiganya itu supaya setanding dengan lagu hitnya sebelum ini Tetap Menunggumu.

“Saya percaya untuk mencapai tahap lebih tinggi, ia perlu masa yang panjang dan bukan sesuatu yang mudah untuk dilaksanakan.

"Jadi, sebagai permulaan saya sudah melantik sebuah syarikat pengurusan bagi tujuan promosi single ketiga yang bakal dilancarkan tidak lama lagi,” ujarnya.

Nomad


Artikel Lain