Bekas Kekasih Tak Tahu Awi Rafael Buat Lagu Tentangnya - Hiburan | mStar

Bekas Kekasih Tak Tahu Awi Rafael Buat Lagu Tentangnya

Awi Rafael
Awi Rafael

PETALING JAYA: Penyanyi Awi Rafael memberitahu walaupun lagu Pulanglah dan Bila Aku Jatuh Cinta mengisahkan tentang bekas kekasihnya di Australia begitu popular, namun sehingga kini wanita yang pernah bertakhta di hatinya itu tidak tahu mengenai kewujudan lagu-lagu tersebut.

Awi yang tidak sangka lagu-lagunya kini menjadi pilihan penggemar-penggemar muzik tempatan berkata, dia berharap agar satu hari nanti bekas kekasihnya itu tahu tentang kewujudan lagu-lagunya itu.

"Ketika saya menetap di Australia dahulu, diakui, bekas kekasih saya itu adalah sebahagian daripada inspirasi buat saya mencipta lagu.

"Begitu juga dengan lagu Pulanglah, Bila Aku Jatuh Cinta dan yang terbaru, Bukankah Aku, ia sudah lama dihasilkan.

"Cuma yang peliknya, sehingga kini, bekas kekasih saya itu tidak tahu pun tentang kehadiran lagu-lagu ini, apatah lagi popular di industri muzik tempatan," katanya.

Bagaimanapun, tambah Awi, memandangkan dia kini kembali solo, ilham lagu-lagu yang dihasilkannya itu datang daripada teman-teman rapat yang sentiasa bersamanya ketika susah dan senang.

Ditanya pula adakah dia sudah pun menemui seorang wanita yang bertakhta di hati, kata Awi, dia enggan memikirkan tentang cinta buat masa terdekat ini.

"Setakat ini saya mempunyai ramai kawan, tetapi saya masih lagi solo, Saya ingin memberikan fokus sepenuhnya dalam kerjaya buat masa ini.

"Bagaimanapun, andaikata ada yang berkenan di hati, saya tidak menolak,"ujarnya.

Artikel Sebelum

Anugerah Grammy : Adele Menang Besar

Artikel Berikut

Berbogel, Jennifer Lopez Kembali Bikin Panas

Artikel Berkaitan

Artikel Lain