Shah Rukh Khan Jalani Penggambaran 'Don 2' di Melaka - Hiburan | mStar

Shah Rukh Khan Jalani Penggambaran 'Don 2' di Melaka

Datuk Shah Rukh Khan di sungai Udang, Melaka untuk penggambaran filem Don 2, Selasa. - Foto The Star oleh A. MALEX YAHYA
Datuk Shah Rukh Khan di sungai Udang, Melaka untuk penggambaran filem Don 2, Selasa. - Foto The Star oleh A. MALEX YAHYA

MELAKA: "Sebelum ini saya telah berjanji untuk kembali ke sini dan jalani penggambaran filem dan sekarang saya di sini," kata artis sensasi Bollywood Shah Rukh Khan.

Dianugerahi gelaran Datuk oleh kerajaan negeri Melaka selepas kunjungan terakhir pada Disember 2008, Datuk Shah kini berada di Melaka untuk menjalani penggambaran filem barunya Don 2, susulan filem Don: The Chase Begins yang dihasilkan pada 2006.

"Kami memulakan penggambaran beberapa hari yang lepas dan akan berada di sini antara dua dan tiga hari untuk penggambaran bahagian awal filem ini," katanya kepada pemberita di Sungai Udang di sini, Selasa.

Turut hadir Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam, isterinya Datin Seri Asmah Abdul Rahman dan dua orang produser filem itu, Ritesh Sidhwani dan Farhan Akhtar.

Melaka, Kuala Lumpur dan Langkawi dipilih sebagai lokasi untuk penggambaran filem ini yang turut disertai 140 kru filem dan akan berakhir di Berlin, Jerman.

Filem arahan Farhan Aktar itu dijangka dipasarkan di 32 negara pada Disember depan. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Rihanna Tak Mahu Kelihatan Sedih

Artikel Berikut

Kehebatan Peserta Raja Lawak Semakin Menyerlah

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Boo anjing paling comel di dunia mati