'Belum Bagus Jadi Imam' - Shah Jazly - Hiburan | mStar

'Belum Bagus Jadi Imam' - Shah Jazly

PETALING JAYA: Aktor Shah Jazle, 22, (gambar) yang sebelum ini memiliki rambut panjang terpaksa memotong rambutnya untuk menjayakan watak sebagai imam muda.

Watak tersebut adalah untuk drama 12 episod berjudul Telal Dihalalkan Epal Itu.

Menurut Shah yang memegang watak sebagai Halim, peranan yang diberikan itu sangat berlainan daripada watak yang pernah dilakonkan sebelum ini.

“Saya perlu menjadi seorang yang sangat penyabar kerana berlakon sebagai imam muda yang hidup berlandaskan al-Quran dan hadis.

“Bagaimanapun, saya rasa tercabar untuk melakonkan watak itu kerana merasakan diri-sendiri belum cukup bagus untuk menjadi seorang imam muda,” katanya kepada mStar Online.

Tambah pemuda berasal dari Kampung Baru, Kuala Lumpur itu, drama ini menceritakan secara menyeluruh tentang agama merangkumi solat fardu, mandi jenazah dan solat jenazah.

Atas faktor itu, Shah tetap melakukan persediaan dengan mempelajari banyak ilmu agama dari seorang ustaz yang diundang oleh pihak produksi.

Dia juga sentiasa berhati-hati ketika menyampaikan sesuatu perkara berkaitan fakta agama agar tidak mengundang komen negatif daripada penonton kelak.

“Drama ini akan disiarkan di TV Al-Hijrah dalam masa terdekat. Setakat ini ia sudah menjalani penggambaran sebanyak 50 peratus dan menampilkan pelakon baru dan lama seperti Fida, Zain Saidin, Datuk Rahim Razali, Rozie Othman, Fauziah Nawi, Riz Amin dan Norman Hakim,” ujarnya mengenai drama berkonsepkan kekeluargaan itu.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Justin Bieber Mengaku Pernah Dibuli

Artikel Berkaitan

default image

AYOUB Siri Terbaru Samarinda

default image

Dewi Remaja Tak Tiru Program Realiti Lain

Lebih Artikel

'Pendaki Bikini' ditemui mati kesejukan

PFA lepaskan Muhammad Zafuan serta-merta