suria

Halim Othman Bawa Bas Balik Kampung

Halim Othman (lima dari kiri) bersama para penumpang. - Foto Ihsan HALIM OTHMAN
Halim Othman (lima dari kiri) bersama para penumpang. - Foto Ihsan HALIM OTHMAN
Halim Othman (lima dari kiri) bersama para penumpang. - Foto Ihsan HALIM OTHMAN

HASRAT deejay SuriaFM, Halim Othman untuk membuat kejutan dengan membawa bas ekspres masuk ke kampung tercapai sehari sebelum Hari Raya.

Halim berkata, sejak 80-an sehingga kini, bas ekspres tidak lagi masuk ke kawasan kampung halamannya di Kampung Gelugor, Kerteh, Terengganu tetapi singgah di kawasan bandar sahaja.

"Apabila saya pulang ke kampung, penduduk di situ terkejut sakan dengan kehadiran bas ekspress memasuki kawasan kampung," katanya kepada mStar Online.

Sebelum ini, Halim balik ke kampung halamannya menerusi program Jom Balik Raya Bersama SuriaFM di perkarangan Stesen Keretapi Tanah Melayu.

Halim berkata, dia julung kali balik kampung dengan menaiki bas ekspres kerana dia memandu kereta pulang ke kampung halaman sebelum ini.

Dia menyifatkan pengalaman itu cukup menyeronokkan kerana dia dapat berinteraksi dengan penumpang lain yang juga merupakan pendengar setia SuriaFM.

Perasaan teruja balik kampung itu, kata Halim, turut timbul apabila dia tidak pulang ke kampung halaman sejak bekerja selama tujuh bulan di SuriaFM kerana komitmen kerja.

"Ini adalah kali pertama saya balik ke kampung. Lebih mengujakan saya balik ke kampung untuk berhari raya," katanya riang.

Semasa berada di kampungnya, Halim berkata, dia bermain di tepi pantai serta menaiki bot ke laut bersama nelayan untuk menangkap ikan.

Artikel Lain