Ciplak: Lan Kristal Cari Paklong - Hiburan | mStar

Ciplak: Lan Kristal Cari Paklong

"JIKA benar lagu tersebut hasil ciptaan seseorang yang bernama Pak Long, dia perlu tampil menuntut haknya," jelas vokalis kumpulan Kristal, Lan yang didakwa menciplak lagu Selagi Ada Rindu.

Tambahnya lagi, beberapa orang telah mengakui diri sebagai Pak Long yang mencipta lagu tersebut tapi tidak berani tampil secara berani.

"Saya sendiri tidak pasti dari mana asal usul lagu tersebut. Saya tahu ia popular di You Tube dan hasil ciptaan seseorang bernama Pak Long. Namun sampai sekarang kita tidak tahu siapa Pak Long sebenar kerana sudah beberapa orang yang menyamar sebagai Pak Long.

"Kristal telah diberi tanggungjawab oleh syarikat rakaman kami iaitu Universal Muzik untuk menyusun semula muzik lagu ini agar mengenai dengan konsep muzik Kristal.

"Namun jika wujud Pak Long sebenar yang ingin membawa perkara ini ke mahkamah kerana menciplak lagunya dia perlu berurusan dengan syarikat rakaman kami terlebih dahulu kerana Kristal tidak tahu menahu tentang ini," jelas Lan atau nama sebenar Mohd. Razlan Mohamed Yusof. Menurut Lan lagi, Lagu tersebut telah diubah suai mengikut susunan muzik Kristal agar lebih sedap didengar dan mudah diterima pendengar.

"Kristal telah beri nafas baru untuk lagu ini. Lebih rock tetapi sedap didengar, jenis lagu-lagu begini mudah menarik pendengar terutamanya peminat luar bandar.

"Setakat ini respon peminat semua baik sahaja, malah mereka suka Kristal mendendangkan lagu tersebut di mana-mana persembahan nyanyian," katanya yang tidak mahu lagu tersebut terus dipersoalkan ketulenannya

Artikel Sebelum

BCL Tertekan Dikait Video Lucah Ariel

Artikel Berikut

Gulatis Pula Saman Zahnita

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 sasar rapatkan jurang pendapatan rakyat... ini fakta penting yang anda perlu tahu

EKONOMI negara akan distruktur semula menerusi Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030).

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

Artikel Lain