Tuntut Cerai: Aida Akui Kesilapan Sendiri... - Hiburan | mStar

Tuntut Cerai: Aida Akui Kesilapan Sendiri...

TIADA siapa yang meminta untuk mahligai perkahwinan yang dibina runtuh di tengah jalan. Begitu juga dengan aktres terkenal Aida Radzwill yang tanpa ada angin dan ribut, tiba-tiba sahaja memohon fasakh daripada suaminya, penyanyi dan pelakon, Joe Radzwill.

Aida, atau nama sebenarnya Khalidah Adibah Ahmad, 52, memfailkan fasakh terhadap suaminya di Mahkamah Rendah Syariah Petaling Jaya pada 27 April lalu.

Sebutan kes tersebut akan disambung pada 22 Jun ini selepas Joe atau nama sebenarnya Ismail Ahmad @ Mohd Radzwill, 39, gagal hadir ke mahkamah seperti ditetapkan semalam.

Selepas lapan tahun berkahwin, Aida akui kini dia gagal menyelamatkan perkahwinan yang dibina itu.

Masih ingat lagi sewaktu menemuramah Aida sekitar Ogos tahun lalu, dia berkata mereka masih berpegang kuat kepada kasih-sayang antara satu sama lain dan menjadi kebiasaan apabila ada pasang surut dalam menghadapi cabaran berumah tangga.

Disangkakan cerah hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari. Begitulah gambaran situasi yang melanda Aida dan Joe sekarang. Kata Aida, dia sudah cukup bersabar dan memberikan ruang kepada suaminya untuk memulihkan perkahwinan mereka.

Dalam permohonannya, Aida mendakwa suaminya gagal memberikan nafkah lebih dari tiga bulan dan defendan lazim menyakiti dan menjadikan hidup plaintif menderita.

Selain itu, defendan didakwa berperangai keji kerana tidak mengikut hukum syarak serta wujud perbalahan berpanjangan antara mereka berdua.

“Sebelum ini, takkan saya nak dedahkan tentang cerita tidak elok dalam rumah tangga kami. Saya dah banyak bagi peluang kepadanya.

“Tapi saya rasa tak perlulah ceritakan. Mungkin dua-dua pernah buat silap,” katanya yang baru selesai menjalani penggambaran drama 26 episod Kalau Tidak Kerana Puan selama dua bulan setengah di Kelantan.

Pada 3 September 2009 pasangan itu mengesahkan pernikahan di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur.

Pasangan itu bernikah di Yala, selatan Thailand pada 6 November 2002. Mereka tidak dikurniakan anak sepanjang perkahwinan mereka bagaimanapun masing-masing mempunyai cahaya mata bersama bekas pasangan terdulu.

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel