Hanya tiga orang detektif yang menyiasat kes kematian MJ - Hiburan | mStar

Hanya tiga orang detektif yang menyiasat kes kematian MJ

Siasatan ke atas kes kematian Michael Jackson memakan masa yang lama adlah kerana hanya tiga orang detektif sahaja yang ditugaskan untuk menyiasat punca kematian Michael. - foto AP
Siasatan ke atas kes kematian Michael Jackson memakan masa yang lama adlah kerana hanya tiga orang detektif sahaja yang ditugaskan untuk menyiasat punca kematian Michael. - foto AP

PUNCA mengapa siasatan ke atas kes Michael Jackson mengambil masa yang lamauntuk selesai adalah kerana kes ini hanya disiasat oleh tiga orang detektif sahaja," lapor satu sumber.

"Hanya tiga orang detektif dari bahagian siasatan pembunuhan LAPD ditugaskan untuk menyiasat kes ini," jelas sumber tersebut.

Manakala ada sumber lain yang berkata: Ini adalah puncanya mengapa siasatan ke atas kes ini memakan masa yang panjang."

Cerita sebenar disebalik kerja keras pihak polis itu sebenarnya mreka masih belum menyoal siasat pegawai keselamatan, Alberto Alvarez, yang telah membuat panggilan kecemasan pada hari Michael ditemui mati.

Malah ketua kakitangan pekerja Michael, Michael Amir juga masih belum disoal siasat.

Peguam Carl Douglas, yang mewakili kedua-dua saksi tersebut berkata: "Kami telah menyusun jadual bagi memastikan pegawai penyiasat tersebut dapat berjumpa dengan anak guam saya.

"Perjumpaan pada kali pertama sedang dijadualkan semula. Perjumpaan kali kedua saya terpaksa menelefon mereka dan memberitahu bahawa detektif tersebut tidak hadir," katanya.

Artikel Sebelum

Tomok: Muzik kita pun perlu Merdeka!

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

Artikel Lain