Gambar 'erotik' Marilyn Monroe akan dijual tidak lama lagi

Marilyn Monroe tetap sensasi walaupun sudah menjadi mendiang.
Marilyn Monroe tetap sensasi walaupun sudah menjadi mendiang.
Marilyn Monroe tetap sensasi walaupun sudah menjadi mendiang.

AKSI 'panas' dan menggairahkan bintang lagenda mendiang Marilyn Monroe akan tetap menimbulkan sensasi walaupun aktres simbol seks itu sudah lama meninggalkan kita.

Berita terhangat di Hollywood sekarang ialah tujuh gambar bogel dan separuh bogel bintang lagenda Marilyn Monroe bertajuk "Last Sitting" yang dirakamkan pada tahun 1962 akan dijual tidak lama lagi.

Menurut HuffingtonPost.com., gambar-gambar yang disifatkan sebagai klasik itu dan dirakamkan oleh jurugambar Bert Stern akan dijual setelah satu penyelsaian damai dicapai baru-baru ini.

Stern telah mengambil 2,500 gambar erotik pelakon Marilyn yang terkenal dengan aksi ghairahnya untuk dimuatkan dalam majalah Vogue sejurus sebelum beliau mengambil lebihan ubat tidur dan menemui ajalnya.

Pada tahun lepas, khabarnya Stern telah mendapat tawaran lumayan dari dua jurugambar Donald Penny and Michael Weiss. Kedua jurugambar ini telah capai kata sepakat dengan Stern untuk menyalin tujuh transpirasi filem ke rakaman foto.

Walau bagaimanapun, Stern tiba-tiba telah mengambil tindakan mahkamah meghalang proses ini dan mendakwa foto-foto itu telah dicuri daripadanya. Sementara Penny and Weiss pula mendakwa mereka menjumpai foto ini di tempat pembuangan sampah sarap di kawasan Manhattan pada tahun 70an.

Apapun, masalah pendakwaan dalam mahkamah ini telah dapat diselesaikan secara baik baru-baru ini. Menurut penyelesaiannya, sembilan set foto daripada pemindahan transpirasi akan di hasilkan bersama utnuk dijual.

Artikel Berikut

Artikel Lain