suria

Polis cari wanita bantu siasatan kes dera dua bayi

Gambar hiasan.

KAJANG: Polis sedang menjejaki seorang wanita berusia 31 tahun yang dikaitkan dengan kes dera dua bayi lelaki.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat berkata, polis mencari wanita itu selepas dua pasangan mensyaki bayi mereka didera.

"Salah satu pasangan itu mengambil bayi mereka yang berusia lima bulan dari sebuah taska di Desa Saujana Kajang pada kira-kira pukul 4.30 petang Khamis.

"Setibanya mereka di rumah, bayi mereka muntah-muntah.

"Satu lagi pasangan lain mengambil bayi mereka berusia tujuh bulan dan mendapati terdapat kesan bengkak di leher," katanya ketika dihubungi pada Jumaat.

Fadzil berkata, kedua-dua pasangan menuntut untuk melihat rakaman CCTV daripada pemilik taska dan mendapati bahawa salah seorang pengasuh bayi telah melepaskan dan menggoncang salah seorang bayi.

"Kedua-dua bayi itu dibawa ke Hospital Putrajaya untuk rawatan.

"Salah seorang bayi mengalami bengkak dan kesan cakar di bahagian dada, dipercayai disebabkan oleh cakaran kuku," katanya, sambil menambah bahawa bayi kedua mengalami bengkak di leher.

Beliau berkata, polis kini sedang mencari Nuriza Mohd Rasdi, 31 untuk membantu siasatan.

"Alamat terakhirnya ialah di Pangsapuri Cempaka, Seksyen 16, Bandar Baru Bangi," katanya, sambil menggesa sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai kes itu untuk segera tampil memberikan maklumat.

Sesiapa yang mempunyai maklumat boleh menghubungi hotline polis di 03-2052 9999 atau pergi ke balai polis berdekatan.

bayi, taska

Artikel Lain