Budak Dua Tahun Terperangkap Dalam Kereta - Semasa | mStar

Budak Dua Tahun Terperangkap Dalam Kereta

Gambar hiasan.

NILAI: Seorang kanak-kanak lelaki berusia dua tahun terpaksa melalui pengalaman mencemaskan apabila terperangkap kira-kira setengah jam dalam kereta milik bapanya dalam satu kejadian di sini, Jumaat.

Kanak-kanak malang itu dikatakan berada dalam kereta bapanya untuk ke klinik akibat demam panas, namun tidak menyangka terkunci dari dalam kenderaan yang diletakkan di perkarangan rumah tanpa dihidupkan alat penyaman udara.

Pegawai operasi Balai Bomba dan Penyelamat Nilai, Mohd Fauzi Shamir berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada pukul 11.39 pagi dan tiba bersama sembilan anggota 26 minit kemudian.

"Kami terpaksa memecahkan cermin tingkap kereta itu kerana mendapati kanak-kanak tersebut berada dalam keadaan lemah dan tidak bermaya akibat tiada pengudaraan. Proses itu mengambil masa 10 minit.

Mengikut percakapan daripada bapanya, beliau hendak keluar ke klinik berhampiran lalu meletakkan anaknya di dalam kereta di bahagian hadapan kereta dan kemudiannya keluar untuk mengunci pintu pagar. Anak beliau bagaimana pun terkunci daripada dalam secara tiba-tiba," katanya ketika dihubungi Bernama

Kanak-kanak berkenaan bagaimana pun diserahkan kepada bapanya untuk tindakan lanjut, kata Mohd Fauzi. - Bernama

Artikel Sebelum

Bayaran BR1M 2017 Secara Baucar Mulai Esok

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

MMA cabar ego Zul Ariffin

'Rapunzel' tak potong rambut 28 tahun