suria

Anggota Rela Koma Selepas Dilanggar Mat Rempit

IPOH: Seorang anggota Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela) cedera parah di bahagian kepala selepas dilanggar seorang penunggang motosikal dalam operasi bersepadu penguatkuasaan jalan raya di Jalan Pasir Puteh di sini awal pagi Sabtu.

Mangsa Teong Yoon Meng, 44, yang merupakan seorang mekanik, kini berada dalam keadaan koma selepas menjalani pembedahan di Hospital Raja Permaisuri Bainun.

Ketua Polis Daerah Ipoh, ACP Sum Chang Keong berkata dalam kejadian 3.45 pagi itu, polis dapat menahan motosikal itu namun suspek dapat melarikan diri.

Usaha menjejaknya sedang dilakukan, katanya.

Beliau berkata operasi yang disertai 26 anggota polis, empat anggota Unit Kereta Peronda, 10 anggota Polis Sukarelawan Simpanan, 30 anggota Rela dan lapan anggota Jabatan Pengangkutan Jalan itu bermula 11 malam hingga 4 pagi Sabtu.

Lebih 20 penunggang motosikal dan 60 pemandu kenderaan diperiksa dalam operasi itu dengan saman dikeluarkan atas pelbagai kesalahan seperti tiada lesen memandu, tiada cukai jalan, tiada insurans, melanggar lampu isyarat dan ekzos motosikal diubah suai. -BERNAMA

Artikel Lain