suria

Pulang dari berbulan madu, suami pilih duduk di kelas pertama, isteri dibiar di kelas ekonomi

-Gambar hiasan

BULAN madu adalah satu perjalanan istimewa untuk pasangan meraikan masa berkualiti selepas perkahwinan.

Tetapi bagi seorang suami, dia nampaknya tidak dapat menahan untuk memilih kemewahan berbanding kebersamaan!

Dalam satu percutian bulan madu, lelaki berkenaan sanggup meninggalkan isterinya di kerusi ekonomi supaya dia dapat menikmati kemewahan penerbangan kelas pertama, lapor Mirror.

Pasangan itu baru pulang dari berbulan madu ke Vietnam dan si suami ditawarkan naik taraf ke kelas pertama, tetapi tidak bagi isterinya kerana lelaki itu dilaporkan lebih kerap membuat perjalanan untuk urusan kerja berbanding isterinya.

Akhirnya isterinya ditinggalkan di kelas ekonomi dalam penerbangan selama lapan jam itu.

Lelaki itu telah berkongsi kisahnya dalam ruangan nasihat di The Telegraph.

Dia menulis: “Kami tanya petugas di pintu masuk jika kami berdua boleh dinaik taraf tetapi dia berkata mereka hanya mempunyai satu tempat duduk kosong kerana penerbangan itu begitu sibuk.”

Mereka kemudian membincangkan semua pilihan yang ada dan selepas itu lelaki berkenaan memutuskan dia yang akan berada di kelas pertama, kata laporan itu.

Menurut lelaki itu, isterinya nampaknya seperti tidak kisah dengan keputusannya, tetapi dia terus mengungkit tentang perkara ini selepas mereka kembali dari perjalanan bulan madu.

Menganggap seluruh episod ini sebagai ‘bodoh’, dia meminta nasihat sama ada dia harus membelikannya hadiah mahal untuk memujuk isterinya.

“Akhirnya ia akan menelan belanja lebih dari penerbangan naik taraf itu sendiri, yang mana ia percuma," katanya.

Lelaki itu bagaimanapun telah mengundang komen kecaman daripada pengguna Twitter.

Sesetengah wanita juga menyatakan rasa kecewa mereka terhadap lelaki itu dengan menyatakan bahawa mereka akan meninggalkan suami seperti itu.

Seorang pengguna menulis: "Suami saya ditawarkan naik taraf pada bulan madu kami tanpa saya. Dia tidak mengambilnya, tapi kami masih pasangan suami isteri.”

“Husband of the year! Kamu ‘membuangnya' selama lapan jam ketika percutian bulan madu untuk menikmati kelas pertama. Budak, kamu benar-benar telah jatuh cinta!” tulis seorang lagi pengguna.

Seorang lagi menulis: "Permulaan yang indah untuk sebuah perkahwinan.

”Saya berjanji dengan kami untuk bersama ketika susah dan senang, dalam keadaan sakit dan sihat. Saya akan mengasihi dan menghormati kamu sepanjang hayat saya kecuali saya ditawarkan tiket kelas pertama atau tawaran yang terlalu baik untuk ditolak.” -Khaleej Times

bulan madu, kelas pertama, ekonomi

Artikel Lain