Aksi Poland-England Ditangguh Padang Stadium Banjir

WARSAW: Pertembungan antara Polanda dan England untuk saingan Kelayakan Piala Dunia Zon Eropah pada Rabu terpaksa ditangguhkan berikutan padang di stadium Warsaw digenangi air.

Hujan lebat menyebabkan air melimpah ke dalam padang di Stadium Nasional sehingga ke kawasan penjuru padang dalam perlawanan yang sepatutnya berlangsung awal pagi Rabu.

Pegawai stadium memutuskan untuk tidak menutup bumbung elektrik stadium walaupun cuaca diramalkan buruk dengan wakil FIFA kemudian memutuskan untuk menangguhkan perlawanan selepas dua pemeriksaan padang dilakukan.

Perlawanan dijadualkan jam 5 petang (waktu tempatan) hari ini, dengan setiap pasukan dibenarkan menukar barisan pemain mereka.

Sementara itu, FIFA memaklumkan bahawa bumbung stadium akan ditutup ketika ini.

"Saya sudah katakan bahawa hari ini adalah masa terbaik untuk kita. Kami berharap untuk bermain hari ini, jadi ini bukan satu keadaan yang baik,” kata jurulatih Poland, Waldemar Fornalik.

“Kami mencadangkan perlawawan diadakan 14 November, bagaimanapun England berdegil dan mahu perlawanan diadakan esok. Tambahan pula, peraturan FIFA menggariskan sebarang perlawanan yang dibatalkan harus dilakukan pada keesokannya.” - AFP

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain