Tanpa Anuar Manan, TSG Yakin Masih Utuh Hadapi LTdL - Sukan | mStar

Tanpa Anuar Manan, TSG Yakin Masih Utuh Hadapi LTdL

KUALA TERENGGANU: Walaupun tanpa kelibat pelumba sensasi Anuar Manan, pasukan lumba basikal profesional Terengganu Terengganu Cycling Team (TSG) yakin dapat meraih tempat terbaik dalam Kejohanan Lumba Basikal Le Tour de Langkawi (LTdL) Febuari ini.

Ketua Pegawai Eksekutifnya Mohd Shapian Abu Bakar berkata ini kerana TSG dibarisi pelumba terbaik untuk membawa cabaran TSG di kejohanan berprestij itu.

"Sasaran kita kali ini ialah lebih baik daripada tahun lepas. Tahun lepas TSG menduduki tangga kelapan keseluruhan daripada 23 pasukan yang bertanding dan di tangga kelima bagi kategori Asia," katanya.

Beliau berkata Anuar Manan yang menyertai pasukan TSG tahun lepas, telah berhijrah ke pasukan Champion Sistem dari Hong Kong tahun ini.

Tiga belas pelumba termasuk tiga pelumba import TSG menjalani latihan intensif di bawah kendalian seorang jurulatih import di Chanrai, Thailand, sejak 3 Jan hingga 6 Feb ini, katanya.

Sementara itu, Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said akan melancarkan pasukan TSG bagi musim 2012 di Wisma Darul Iman di sini 8 Feb ini. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain