Tanpa Anuar Manan, TSG Yakin Masih Utuh Hadapi LTdL

KUALA TERENGGANU: Walaupun tanpa kelibat pelumba sensasi Anuar Manan, pasukan lumba basikal profesional Terengganu Terengganu Cycling Team (TSG) yakin dapat meraih tempat terbaik dalam Kejohanan Lumba Basikal Le Tour de Langkawi (LTdL) Febuari ini.

Ketua Pegawai Eksekutifnya Mohd Shapian Abu Bakar berkata ini kerana TSG dibarisi pelumba terbaik untuk membawa cabaran TSG di kejohanan berprestij itu.

"Sasaran kita kali ini ialah lebih baik daripada tahun lepas. Tahun lepas TSG menduduki tangga kelapan keseluruhan daripada 23 pasukan yang bertanding dan di tangga kelima bagi kategori Asia," katanya.

Beliau berkata Anuar Manan yang menyertai pasukan TSG tahun lepas, telah berhijrah ke pasukan Champion Sistem dari Hong Kong tahun ini.

Tiga belas pelumba termasuk tiga pelumba import TSG menjalani latihan intensif di bawah kendalian seorang jurulatih import di Chanrai, Thailand, sejak 3 Jan hingga 6 Feb ini, katanya.

Sementara itu, Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said akan melancarkan pasukan TSG bagi musim 2012 di Wisma Darul Iman di sini 8 Feb ini. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Artikel Lain