“Tak sangka Reza boleh salahkan saya… Dia tak bersyukur!” - A. Aida

Niat A. Aida ingin membantu tapi Reza seakan tidak pernah menghargai.

PENERBIT A. Aida Productions Sdn Bhd, Datuk A. Aida meluahkan rasa kesal terhadap Reza Hasbi yang menuduh syarikat produksinya menjadi punca dia tidak menerima tawaran berlakon.

Menurut A. Aida atau Zaidah Awang, 48, dia menganggap pelakon itu tidak bersyukur dengan bantuan yang diberikan selama selama dua tahun ketika mengikat kontrak bersama syarikat produksinya.

"Saya tak sangka Reza boleh mengeluarkan kenyataan menyalahkan pihak produksi saya menjadi punca dia tidak menerima sebarang tawaran berlakon.

ARTIKEL BERKAITAN: Reza Hasbi tak mampu beli susu, lampin anak, “Balik kampung pun pinjam mak, sampai rasa nak minta zakat”

"Niat saya ingin membantu tapi dia seakan-akan tidak bersyukur. Sepanjang dia menjadi artis bawah produksi A Aida Productions, saya pernah beri peluang tiga kali untuk dia berlakon dalam karya syarikat saya.Reza dedah dia tidak mampu membeli keperluan dua orang anaknya.

"Selain itu, jika ada mana-mana drama lain atau telefilem mesti saya akan selitkan dia juga sama ada sebagai pelakon pembantu atau salah seorang pelakon utama," katanya kepada mStar.

A. Aida diminta mengulas luahan Reza yang berasal kesal dengan sebuah syarikat pihak produksi yang dinaunginya kerana tidak membantu melancarkan perlajanannya dalam bidang lakonan sehingga dia hilang punca pendapatan.

Reza turut mendedahkan dia terpaksa meminta ihsan ibu bapa demi meneruskan kehidupannya disebabkan tidak menerima tawaran berlakon lebih dua bulan.

Dalam pada itu, A. Aida memberitahu dia pernah menasihati aktor itu untuk berusaha dan mencuba dalam bidang lain seperti perniagaan tetapi Reza tidak berbuat demikian sebaliknya terus mahu terlibat dalam dunia lakonan sepenuh masa.

Justeru ujar A. Aida, dia memutuskan untuk tidak lagi menyambungkan kontrak Reza dengan syarikatnya memandangkan pelakon itu tidak menghargai bantuannya selama ini.

Sampaikan stesen TV pun persoalkan kenapa saya kerap ambil pelakon yang sama.

DATUK A. AIDA

PENERBIT A. AIDA PRODUCTIONS

"Saya ambil dia sebagai artis bawah pengurusan produksi saya sebab dia ada bakat dan saya beri peluang dia berlakon dalam beberapa drama saya.

"Sampaikan stesen TV pun persoalkan kenapa saya kerap ambil pelakon yang sama? Tapi mungkin tiada rezeki dia dalam bidang ni.

"Saya pernah nasihat agar dia cuba sesuatu kerja yang ada gaji tetap dan jadikan lakonan ini sebagai hobi sampingan sahaja.

"Sepatutnya kontrak dua tahun dan setahun atas budi bicara tapi bila benda ni jadi, saya tidak mahu sambung kontrak dia," ujarnya.

Selain luahan kesal terhadap pihak produksi A. Aida, Reza juga terkilan dengan sikap sebuah produksi tempatan yang didakwa tidak melunaskan bayaran berjumlah RM5,000.

Menurut Reza, pelbagai alasan diberikan syarikat berkenaan namun sehingga hari ini tiada bayaran diterima.

Reza Hasbi, Datuk A. Aida

Artikel Berkaitan

Klik

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Artikel Lain