suria

Usah ditanya sakitnya, mohon doakan datuk tersayang - Sharnaaz

Sharnaaz harap tidak ada pihak yang bertanya mengenai sakit yang dihadapi datuknya. Foto Instagram: @sharnaazahmad.

PELAKON Sharnaaz Ahmad memberitahu datuk kepada isterinya, Noor Nabila iaitu Nor Mohammad kini sedang bertarung nyawa di Kelantan.

Sharnaaz atau nama sebenarnya Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad, 33, berkata dia berharap tiada pihak yang bertanya mengenai sakit yang dihadapi datuknya.

Dia juga mendoakan agar Allah menggantikan kesakitan datuknya dengan kesembuhan dan kesihatan berpanjangan.

"Atuk kesayangan kami semua Hj Nor Mohammad... yang kini bertarung nyawa di Kelantan. Jika boleh usahlah ditanya apa sakitnya.

ARTIKEL BERKAITAN: Tak keruan jadinya, Sharnaaz buat 'video call' dengan Jebat sepanjang masa


Sharnaaz mohon doa semoga Allah memberi kesembuhan kepada datuknya.

"Semoga Allah angkat kesakitan beliau dan gantikan dengan kesembuhan dan kesihatan yang berpanjangan," katanya menerusi laman Instagram.

Sebelum ini, pelakon dan pengacara Neelofa turut memuat naik foto bapa kepada ibunya itu sedang terlantar sakit di hospital.

Dalam pada itu, pelakon drama Cinta Bukan Kristal ini memohon kepada semua yang melihat statusnya itu berdoa agar Allah meringankan sakit datuknya.

Sharnaaz juga merayu kepada rakan-rakan selebriti untuk berdoa bersama dan memuat naik posting itu di laman sosial mereka dengan keikhlasan hati.

Neelofa kini berada di kelantan untuk melawat datuknya.

"Saya mohon pada semua rakan-rakan muslim dan non-muslim yang ternampak post saya ini, tolong repost atas keikhlasan sendiri.

"Saya mohon anda terbaca post ini, dengan rendah diri berdoa pada yang Esa supaya Allah ringankan kesakitan beliau. Jika mampu sembahyang hajat buat beliau.

"Saya merayu sesama rakan artis berdoa bersama, ini bukan post berbayar untuk anda, tapi insyaAllah akan dibayar dengan pahala oleh Allah Swt," ujarnya.

Sharnaaz berkahwin dengan Nabila berkahwin pada 31 Mac 2017 dan dikurniakan cahaya mata sulung, Jebat Jayden Ahmad pada 31 Ogos lalu.

Sharnaaz Ahmad, Noor Nabila, Neelofa

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain