Insiden rampas mic, Haqiem Rusli minta berhenti cari kesalahannya - Hiburan | mStar

Insiden rampas mic, Haqiem Rusli minta berhenti cari kesalahannya

Haqiem menerima kecaman gara-gara insiden dia merampas mikrofon peserta program realiti.

SEKALI lagi penyanyi Haqiem Rusli menerima kecaman gara-gara dia merampas mikrofon daripada salah seorang peserta program I Can See Your Voice Malaysia yang disiarkan Sabtu lalu.

Insiden tersebut telah mengundang kemarahan netizen yang menganggap tindakan Haqiem itu bersifat kurang ajar.

Bagaimanapun, Haqiem menerusi laman sosialnya menegaskan program tersebut hanya untuk berseronok dan tidak perlu berfikiran negatif.

Malah, penyanyi lagu Selamat Tinggal Sayang ini memohon agar netizen berhenti mencari kesalahannya.

"Netizen jangan terlalu nak mencetus sangat fasal program itu. Kita nak have fun sahaja.

"Jangan terlalu negatif, jangan terlalu nak cari kesalahan saya. Terima kasih," kata Haqiem.

Haqiem kini mahu berfikiran positif.

Rata-rata peminat Haqiem turut mempertahankannya dan memberitahu penyanyi itu naik ke pentas program tersebut atas permintaan ramai.

Sebelum ini, Haqiem pernah dikecam hebat disebabkan dia menarik semula keputusan untuk berhenti dari industri yang dianggap gimik untuk lagu terbaharunya.

Menurut penyanyi Tergantung Sepi itu, ada segelintir netizen yang tidak memahami konsep program tersebut.

Namun, dia tidak kisah dikecam kerana sudah lali dengan makian dan kena sentiasa berfikiran positif.

"Itulah mereka yang tidak tahu apa maksud 'program'. Tapi tak apa, biar mereka kecam.

"Saya jenis tahan maki dan dah lali. Kita kena sentiasa positif," katanya.

Jihan beri kata-kata semangat.

Dalam pada itu, pengacara Jihan Muse yang juga salah seorang panel jemputan rancangan tersebut turut memberi kata semangat buat Haqiem.

"Dik dia begini la. Kalau dah benci tu wangi pun cakap busuk. Kalau suka nau nau tu taik pun dihidu wangi.

"You cannot please everyone lagi-lagi jenis degil kau cakap la, jelas la macam mana pun tetap ada yang gigih putar belit cari alasan lain untuk membenci.

"Jadi, abaikan sajo. Haters gonna hate gitu," kata Jihan.

Program berkonsepkan rancangan asal dari Korea versi Malaysia itu telah menjemput Haqiem sebagai salah seorang panel juri.

Tonton video temubual bersama Haqiem Rusli yang disediakan mStar Online ini.

Haqiem Rusli , Jihan Muse

Artikel Sebelum

Bapa Joe Flizzow meninggal dunia

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Klik

default image

TMM2020: “Malaysia ada makanan sedap, banyak tempat indah dan membeli-belah pun murah” - Muhamaddin Ketapi

MALAYSIA menetapkan sasaran 30 juta pelancong dengan sasaran pendapatan sehingga RM100 bilion untuk TMM2020.

default image

Penerima sulung Anugerah Ikon Pesara sebak imbau saat bersama kanak-kanak disleksia – “Persaraan berbaloi... ada jadi pilot, arkitek dan peguam”

KARNIVAL Rasa Sayang (KRS) 2019 anjuran KWAP membuka mata bakal pesara dan pesara untuk bergiat aktif selepas persaraan.

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Percutian travel tren janjikan servis 'awesome' dan 1,001 pengalaman menakjubkan!

TRAVEL serata dunia lebih pantas dengan menggunakan kapal terbang tetapi amat menyeronokan jika tren menjadi pilihan.

Artikel Lain