Hunny Madu Hasilkan Produk Lipstik Sendiri - Hiburan | mStar

Hunny Madu Hasilkan Produk Lipstik Sendiri

Hunny Madu.

PETALING JAYA:  Penyanyi dan pengacara Hunny Madu memberitahu sudah tiba waktunya untuk dia serius melibatkan diri dalam cabang perniagaan setelah sekian lama mencipta nama dalam bidang seni.

Hunny atau Hani Farhana Mohd Hatim, 32, berkata, menyedari kematangannya itu, dia kini baru sahaja mengeluarkan produk pertama atas MaduCosmetics iaitu gincu bibir.

"Menyedari usia kematangan saya di dalam bidang seni, saya kini baru terfikir nak berniaga dengan mengeluarkan produk atas jenama sendiri.


"Sebagai permulaan, saya mengeluarkan produk gincu bibir dalam pilihan tujuh warna menawan yang dipilih oleh saya sendiri dengan jenama MaduCosmetics," katanya kepada mStar Online baru-baru ini.

Dalam pada itu kata Hunny, dia memilih gincu bibir adalah kerana keghairahannya pada produk kosmetik itu yang menyerlahkan identiti dirinya sebelum ini.

Tambahnya, produk itu berasaskan bahan semula jadi yang pastinya selamat digunakan tanpa campuran bahan kimia membahayakan.

Katanya, buat masa ini gincu tersebut hanya boleh dibeli menerusi laman sosial Instagram (IG) iaitu maducosmetics sahaja.

"Memandangkan perniagaan saya baru sahaja bermula, saya memilih untuk menjualnya di IG kerana platform itu sangat membantu selain menjimatkan masa, tenaga dan wang ringgit,” katanya.

Katanya sejak diperkenalkan awal Disember lalu, produk itu mendapat sambutan menggalakkan daripada peminat kerana warna yang diketengahkan berbeza dengan gincu bibir sedia ada di pasaran.

Ditanya tidakkah dia bercadang untuk mengeluarkan produk wangian sepertimana trend sesetengah artis, Hunny ada perancangan tersendiri.

"Memang ada perancangan ke arah itu apatah lagi saya mula seronok dalam lapangan perniagaan ini tetapi biar ia berjalan satu persatu.

"Kalau boleh saya mahu keluarkan dulu bedak asas, mascara dan warna pembayang mata atas jenama MaduCosmetics dalam usaha menjenamakan lagi jenama itu di pasaran tempatan," katanya.

Hunny Madu

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Suasana Suram Iringi Pengebumian SM Salim

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Isteri Adun Panti meninggal dunia