Yusof Haslam Ambil Serius Gerak Khas Dikritik Tidak Relevan - Hiburan | mStar

Yusof Haslam Ambil Serius Gerak Khas Dikritik Tidak Relevan

Datuk Yusof Haslam
PETALING JAYA: Penerbit drama Gerak Khas Datuk Yusof Haslam mengambil serius komen negatif terhadap karya tersebut yang dianggap masih lagi memaparkan isi kandungan klise selain drama itu dianggap tidak lagi relevan ketika ini.

Yusof berkata, dia tidak marah dengan mana-mana komen buruk mengenai produk-produk drama mahupun filem yang diterbitkannya di bawah Skop Production, namun akan cuba memperbaiki kelemahan seperti yang ditulis di laman sosial.

"Saya tidak marah jika orang beri komen Gerak Khas tidak bagus atau tidak relevan lagi kerana saya terbuka dengan sebarang pandangan.

"Malah jika komen tersebut logik, saya mengambil serius untuk memperbaiki kelemahan-kelemahan yang ada. Setakat kritikan yang kecil, tidak ada apa-apa masalah.

"Itu menunjukkan mereka menonton Gerak Khas dan kerana dari situlah mereka memberi komen," katanya yang dihubungi mStar Online di sini pada Khamis.

Yusof diminta mengulas mengenai komen seorang individu di Facebook yang meminta agar siaran Gerak Khas dihentikan kerana dianggap tidak lagi relevan.

Individu berkenaan memberi beberapa ulasan iaitu penceritaan drama tersebut terlalu klise sehinggakan penonton sudah boleh mengagak plot pengakhiran cerita setiap episod yang disiarkan.

Malah siri yang mendapat kerjasama daripada pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) turut dibandingkan dengan drama terbitan antarabangsa seperti CSI, Eleventh Hour dan Hannibal yang dianggap jauh lebih kreatif berbanding Gerak Khas.

Komen individu yang tidak senang dengan drama Gerak Khas di Facebook.

Sementara itu, Yusof berkata, individu berkenaan bagaimanapun tidak patut membandingkan karya tempatan dengan luar negara memandangkan siri-siri antarabangsa itu dihasilkan dengan teknologi yang serba canggih selain industri perfileman mereka jauh lebih maju berbanding di Malaysia.

"Jangan samakan kita dengan negara luar. Mereka lain, kita lain. Begitu juga dengan komen individu itu mengenai cara produksi Gerak Khas menunjukkan cara kerja PDRM yang sentiasa dilihat baik.

"Perlu diingat kita diikat dengan peraturan di mana pembikinan Gerak Khas berdasarkan integriti.

"Malah skrip Gerak Khas perlu mendapatkan kelulusan daripada PDRM sebelum penggambaran dimulakan. Tidak dinafikan, saya juga ada memaparkan mengenai beberapa sikap buruk segelintir polis dalam siri itu," tegasnya.

Drama Gerak Khas  musim baharu disiarkan di TV2 pada setiap Jumaat (pukul 9 malam) sejak 15 Mei lalu.

Selain Yusof sendiri pelakon lain yang terlibat termasuklah Norman Hakim, Salina Saibi, C Kumaresan, Nizen Ayob, Afiq Muiz dan Shanorbiah Shamsir.


Yusof Haslam , Gerak Khas

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

TVET ada potensi besar untuk kerjaya masa depan, ini lepasan SPM perlu tahu untuk jadi graduan ‘terhangat di pasaran’

HEBAT calon-calon SPM tahun 2019 apabila pencapaian mereka lebih baik berbanding tahun sebelumnya.

default image

Covid-19: Seminar Dr Azizan diteruskan secara online, tapi auranya ‘fuhhh’ macam buat dalam dewan besar - “Kami tak nak tangguh kejayaan anda”

PENULARAN wabak Covid-19 semakin meruncing berikutan peningkatan mendadak jumlah kes jangkitan virus itu di Malaysia.

Artikel Lain