Pahang Juara Piala Malaysia, ERA FM Putar Lagu Siti Nurhaliza Sepanjang Hari

Datuk Siti Nurhaliza

PETALING JAYA: Stesen radio Era FM terpaksa mengotakan permintaan Datuk Siti Nurhaliza Tarudin agar lagu-lagunya dimainkan tanpa henti sekiranya Pahang berjaya menewaskan Johor Darul Takzim (JDT) dalam perlawanan bola sepak, Piala Malaysia yang berlangsung Sabtu lalu.

Pengurus Saluran stesen radio itu Nazri Noran berkata, pihaknya akan menyiarkan pelbagai koleksi lagu Siti pada segmen JOHARA Pagi ERA bermula dari pukul 6 hingga 10 pagi dan kemudian sebuah lagu penyanyi itu akan diputarkan setiap jam sepanjang hari Isnin (hari ini).

"Kami akan menunaikan permintaan Siti untuk memutarkan lagu-lagunya sepanjang hari Isnin di mana hanya lagu-lagunya akan keudara pada segmen JOHARA.

"Kemudian, lagu Siti masih dimainkan setiap sejam selepas segmen tersebut," katanya yang dihubungi mStar Online pada Ahad.

Khamis lalu, ERA FM telah menghubungi Siti bagi mewakili Pahang dan Amy (Search) mewakili JDT menerusi segmen JOHARA Pagi Era yang dikendalikan oleh Johan, Hanif dan Ray bagi membincangkan mengenai kehangatan perlawanan akhir Piala Malaysia yang berlangsung pada Sabtu lalu.

Amy (Search)

Ketiga-tiga penyampai radio berkenaan telah membuat persetujuan bersama dua selebriti tersebut di mana sekiranya salah seorang negeri yang diwakili kalah, mereka dikehendaki menyanyi di atas 'kerusi karen' (elektrik).

Siti dan Amy pula menuntut, salah seorang yang menang akan diberi peluang di mana lagu-lagu mereka akan dimainkan sepanjang hari di radio berkenaan.

Bagaimanapun, kekalahan JDT kepada Pahang sebanyak 1-5 membuatkan Amy dikenakan 'denda' di mana dia akan duduk di kerusi karen tersebut sambil menyanyi pada Isnin iaitu pada pukul 7 pagi menerusi segmen berkenaan.


Nazri Noran

Sementara itu, Nazri berkata, mengenakan artis menerusi permainan kerusi panas tersebut merupakan salah satu segmen yang diminati pendengar-pendengar radio berkenaan.

"Memilih nama-nama besar yang akan duduk di kerusi tersebut mengundang rasa teruja peminat untuk mendengar reaksi artis-artis berkenaan apabila dikenakan.

"Kemudian, bagi yang ingin melihat reaksi artis yang terkena karen secara visual boleh disaksikan pula menerusi laman YouTube kami," ujarnya.

ERA fm, Siti Nurhaliza, Amy (Search)

Artikel Sebelum

Klik

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Artikel Lain