100 Artis Bergabung Dalam 'Raya Sama-Sama' RTM - Hiburan | mStar

100 Artis Bergabung Dalam 'Raya Sama-Sama' RTM

PETALING JAYA: Kira-kira 100 orang selebriti baharu dan lama dikumpulkan oleh RTM bagi menjayakan program Raya Sama-Sama bersempena sambutan Aidilfitri nanti.

Menurut penerbitnya, Norhafizah Idris, ia merupakan antara program besar dengan pembabitan ramai artis, sekali gus memberi kelainan berbanding rancangan Hari Raya lain terbitan stesen itu.

"Program ini juga simbolik kepada pertemuan semula terutamanya bagi artis-artis veteran selain mengumpulkan artis-artis baharu juga.

"Saya percaya ramai peminat yang akan menantikan artis-artis kegemaran masing-masing," katanya.

Program ini dikendalikan oleh empat selebriti sebagai pengacara iaitu Azrul (Raja Lawak), Ifa Raziah, Arja Lee dan Mas Idayu.

Mengambil konsep rumah terbuka selebriti Malaysia, Raya Sama-Sama turut menggandingkan penyanyi antaranya Gaya Zakri, Aman Shah, Halil Chik, Rosmaria dan Junainah M. Amin yang membawakan lagu-lagu klasik.

Dalam pada itu, penyanyi veteran seperti Datuk Jeffry Din, Datuk M Daud Kilau, Mariani dan Mimi Loma turut mengambil bahagian.

Manakala generasi muda pula diwakili penyanyi seperti Ainan Tasneem, Tasha Manshahar, Syed Shamin, Kilafairy, Kaka Azraf, Emma Maembong, Elly Mazlein kumpulan Forteen dan KRU.

Raya Sama-Sama juga dimeriahkan lagi dengan persembahan nyanyian lagu-lagu raya serta sketsa pendek, temu bual artis dan peminat, pertunjukan silap mata dan aksi-aksi spontan.

Program yang turut melibatkan seramai 30 orang anak yatim itu bakal bersiaran pada Hari Raya ketiga iaitu 10 Ogos depan (Sabtu) pukul 9 malam di TV1.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

6ixth Sense Sibuk Promosi Ke Indonesia

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ustazah sekolah dikhuatiri hilang