suria

Anis Aneesa Tak Peduli Soal Populariti

Anis Aneesa
Anis Aneesa
Anis Aneesa

KUALA LUMPUR: Penyanyi Anis Aneesa berkata dia tidak pernah ambil peduli atau bimbang mengenai populariti dirinya yang masih tidak dikenali ramai selepas lima tahun menceburi bidnag nyanyian.

Sebaliknya, Anis atau nama sebenarnya Nuranishazwani Mushidi, 25, berkata apa yang lebih penting adalah memastikan kerjaya nyanyian berjalan dengan lancar dan mendapat undangan nyanyian secara konsisten.

“Saya sedar kurang popular dan dikenali berbanding kebanyakan penyanyi baru yang lain kerana saya tidak lahir daripada program realiti nyanyian.

“Namun, ia bukan alasan untuk saya berputus asa dan mengalah untuk terus berjuang dalam bidang yang saya cintai ini,” katanya.

Anis menambah, walaupun kurang dikenali dia berasa bertuah kerana terus dihujani pelbagai jemputan nyanyian daripada majlis-majlis korporat di dalam dan luar negara.

“Dalam persaingan yang sengit dunia nyanyian tanah air hari ini, apa yang lebih penting adalah untuk memastikan saya mendapat tawaran nyanyian secara konsisten.

“Setakat ini, alhamdulillah saya tidak pernah mengalami 'musim kontang' tanpa tawaran nyanyian langsung,” katanya.

Anis berkata sebagai usaha dalam memastikan kelangsungan kerjaya nyanyiannya, dia tidak pernah lelah untuk mencuba genre lagu yang segar dan kontemporari, selain bereksperimen dengan pelbagai imej.

“Jika sebelum ini, menerusi projek khas bersama Ajai, saya mengetengahkan konspe ‘world music’, pada tahun ini saya ingin mengeluarkan dua lagu ‘single’ melibatkan kerjasama dengan kumpulan Wali Band dan Matta Band.

“Insya-Allah saya akan memasukkan vokal pada April depan dan mempromosikan lagu-lagu itu di Indonesia dulu sebelum melancarkannya di Malaysia pada pertengahan tahun ini,” katanya.Artikel Lain