Keadaan Ahmad Jais Semakin Stabil - Hiburan | mStar

Keadaan Ahmad Jais Semakin Stabil

Datuk Ahmad Jais bersama Ella
Datuk Ahmad Jais bersama Ella

PETALING JAYA: Keadaan kesihatan penyanyi veteran Datuk Mohd Jais Ahmad atau dikenali sebagai Ahmad Jais, 75, yang dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU), Pusat Perubatan Darul Ehsan (DEMC) Shah Alam dekat sini, Ahad semakin stabil.

Rakan terdekat penyanyi tersebut, iaitu Datuk A.Rahman Hassan yang melawat beliau, Isnin berkata pihak hospital memberitahu kesihatan Ahmad Jais semakin positif dan beransur pulih.

"Apa yang diberitahu doktor kepada saya, keadaan beliau semakin pulih dan tekanan darah juga kembali normal berbanding semalam (Ahad).

"Kemungkinan esok (Selasa) doktor akan membuka alat bantuan pernafasan yang dipakaikan kepada beliau," katanya ketika dihubungi mStar Online, di sini, Isnin.

A.Rahman turut meminta agar saudara mara, rakan-rakan dan peminat mendoakan kesihatan penyanyi tersebut agar pulih seperti sedia kala.

"Saya harap peminat-peminat Ahmad Jais mendoakan kesihatannya agar dia boleh kembali untuk menghiburkan kita semula," katanya.

Antara rakan artis yang hadir melawat beliau ialah Salwa Abdul Rahman, Jay Jay, Ramli Sarip, A.Halim dan Fatimah M.Amin.

Ahmad Jais dimasukkan ke unit rawatan separa rapi di pusat perubatan itu pada Sabtu lalu selepas mengalami masalah sesak nafas.

Beliau dikhabarkan mengadu penat selepas pulang daripada membuat persembahan di Batu Pahat, Johor, pada 8 September lalu, tetapi sakitnya mula serius pada malam Khamis lepas sehingga terpaksa menggunakan alat bantuan pernafasan di Hospital Pakar KPJ Selangor, Shah Alam.

Beliau kemudian dipindahkan ke DEMC awal pagi Ahad kerana mempunyai rekod perubatan di situ.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Marcell Rakam Semula Lagu Lama

Artikel Berkaitan

default image

Joel Mahu Cuba Nasib Jadi Pelakon

Artikel Lain