'Cuci The Musical' Ungguli Pencalonan Anugerah Seni Boh Cameronian Ke 8 - Hiburan | mStar

'Cuci The Musical' Ungguli Pencalonan Anugerah Seni Boh Cameronian Ke 8

CUCI The Musical, teater yang memaparkan kisah 4 adik-beradik awal-awal lagi sudah menunjukkan potensinya untuk mengungguli 'Boh Cameronian Arts Awards' yang ke 8 tahun ini.

Ini kerana dari kesemua kategori yang dipertandingkan, teater ini sudah mendapat 14 pencalonan.

Malam anugerah gilang gemilang, yang dianjurkan oleh Kaki Seni.com ini, bakal diadakan pada 18 April ini.

Antara anugerah tersebut adalah: Kumpulan/Ensemble Terbaik, Pengarah Terbaik, Best Original Book And/Or Lyrics, Pelakon Lelaki Terbaik (Awie & AC Mizal), Pelakon Pembantu Terbaik (Adibah Nor & Ramlee Ibrahim), Pereka Set Terbaik, Koreografer Terbaik, Pengarah Muzik Terbaik, Muzik Asal Terbaik, Penata Cahaya Terbaik dan Kostum Terbaik.

Pelakon dan juga pengarah 'Cuci The Musical' begitu teruja ketika diberitahu tentang pencalonan teaternya.

Hans yang masih berpegang pada prinsip penonton berhak mendapat yang terbaik, berkata, dia tidak berani mengharap "tapi kalau ada rezeki, itu adalah satu bonus bagi produksinya."

Malah, tidak sia-sia Hans mengambil risiko besar melabur lebih kurang RM 3 juta wangnya sendiri bagi merealisasikan harapannya untuk teater yang mendapat respons yang cukup baik daripada penonton ini.

Pemilik syarikat produksi Tall Order Productions Sdn Bhd (TOPSB) ini percaya penonton kini boleh menilai sendiri kualiti sesuatu produksi.

Teater 'Cuci the Musical' yang dipentaskan pada 23 Oktober tahun lepas di Istana Budaya, menampilkan pelakon-pelakon seperti Awie, A.C Mizal, Hans Isaac, Adibah Noor, Vanidah Imran, Harith Iskandar dan Ramlee Ibrahim.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Eva Mendes Mengaku Ketagih Cinta

Artikel Berkaitan

Klik

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Merangsang Korporat Malaysia, PNB rangka strategi bersama pemimpin korporat kukuhkan ekonomi negara

SEJAJAR usaha Malaysia untuk menjadi kuasa ekonomi, adalah tepat pada masanya bagi sektor korporat negara meninjau ke arah langkah-langkah perubahan.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

Artikel Lain