MJ ingin klon dirinya sendiri - Hiburan | mStar

MJ ingin klon dirinya sendiri

Michael Jackson berlatih dalam satu raptai di The Staples Center, Los Angeles baru-baru ini. - foto AP
Michael Jackson berlatih dalam satu raptai di The Staples Center, Los Angeles baru-baru ini. - foto AP

MICHAEL Jackson begitu takut mati hingga dia pernah bercita-cita ingin mengklon dirinya. Pengakuan tersebut dibuat oleh pemandu Raja Pop itu.

Media melaporkan Jackson telah menghadiri satu persidangan di Las Vegas tentang pengklonan manusia bersama kawannya, Uri Geller ("the spoon bender").

Jackson turut berminat dalam pengajaran sect (taifah) bernama 'The Raelians' dan menanya ahli-ahli taifah tersebut sama ada boleh mengklonnya.

"Jackson begitu teruja. Dia 'melompat' keluar dari persidangan itu seperti kanak-kanak kecil. Dia tersenyum girang. Saya dengar dia dan Uri bercakap di belakang kereta limo.

"Dia bercakap tentang prospek dirinya diklonkan," kata Al Bowman - pemandu kereta Jackson yang membawanya ke majlis itu pada 2002.

"Jackson memegang erat kedua-dua lengan Uri dan memberitahunya, "Saya benar-benar ingin melakukannya Uri, dan saya tidak kira berapa kosnya". Saya sentiasa ingat Jackson membicarakan pengklonan kambing biri-biri, 'Dolly' di Britain pada 1996 - dia benar-benar teruja.

"Apabila dia dengar tentang 'The Raelians', dia yakin sepenuhnya kumpulan agama yang pelik ini boleh mengklon manusia. Walaupun ia cukup aneh, ia menarik minat Michael," kata Al Bowman.

Menurut Al Bowman, Jackson ingin dirinya versi kecil meneruskan legasinya dan terus hidup sepanjang masa.

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Carum Perkeso untuk dilindungi walau bekerja sendiri kerana malang tidak berbau!

MATLAMAT utama mengumpul duit dan trip perjalanan, tapi adakah pemandu pengangkutan awam menyedari ‘malang tidak berbau’ ketika bekerja?

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

Artikel Lain

Vardy catat rekod gol luar biasa EPL