Proton Lantik Syed Faisal Albar Sebagai Pengerusi Bukan Eksekutif - Niaga | mStar

Proton Lantik Syed Faisal Albar Sebagai Pengerusi Bukan Eksekutif

Syed Faisal Albar Syed Ali Rethza Albar.

KUALA LUMPUR: Proton Holdings Bhd melantik Datuk Seri Syed Faisal Albar Syed Ali Rethza Albar sebagai Pengerusi Bukan Eksekutif syarikat itu berkuat kuasa pada Khamis susulan peletakan jawatan Tun Dr Mahathir Mohamad pada 31 Mac, 2016.

Menurut kenyataan Proton, Syed Faisal Albar, yang merupakan Pengarah Urusan Kumpulan DRB-HICOM Bhd, juga akan mengambil alih jawatan Pengerusi Group Lotus plc.

"Antara jawatan penting yang pernah disandang Syed Faisal Albar sebelum ini termasuk Pengarah Urusan Kumpulan Pos Malaysia Bhd, Pengarah Eksekutif Konsortium Logistik Bhd, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Malakoff Corporation Bhd dan CEO Gas Malaysia Bhd.

"Pengalaman dan rekod perkhidmatan beliau yang terbukti dalam meningkatkan perolehan dan keberuntungan akan menjadi kelebihan terutamanya kepada Proton yang ketika ini melaksanakan perubahan dalam perniagaanya," menurut kenyataan itu.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

Artikel Lain