Boeing Serah 737-800 Kepada Nok Air - Niaga | mStar

Boeing Serah 737-800 Kepada Nok Air

KUALA LUMPUR: Boeing menyerahkan pesawat 737-800 Generasi Akan Datang kepada Nok Air, syarikat penerbangan tambang rendah yang berpangkalan di Bangkok.

Ia membabitkan pembelian terus pertama tujuh pesawat untuk syarikat berkenaan.

"Kami gembira menyambut ketibaan pesawat 737-800 tambahan ke dalam kumpulan pesawat kami ketika kami berusaha mengembangkan rangkaian laluan serantau dan antarabangsa," kata Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Nok Air Piya Yodmani dalam satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Boeing.

Nok Air akan menggunakan pesawat 737 MAX 8 baharu itu untuk tempoh beberapa tahun akan datang. 737 MAX dibangunkan dengan piawaian tinggi model sedia ada untuk memberikan penjimatan berharga dalam kecekapan bahan api," katanya.

Syarikat penerbangan itu pada masa ini mengendalikan 18 pesawat 737-800 secara pajakan dan menempah enam tambahan daripada Boeing selepas penyerahan hari ini.

Nok Air juga ialah pelanggan 737 MAX apabila melanggan 8 pesawat jenis itu.

Boeing , Nok Air

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Penerima sulung Anugerah Ikon Pesara sebak imbau saat bersama kanak-kanak disleksia – “Persaraan berbaloi... ada jadi pilot, arkitek dan peguam”

KARNIVAL Rasa Sayang (KRS) 2019 anjuran KWAP membuka mata bakal pesara dan pesara untuk bergiat aktif selepas persaraan.

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

Artikel Lain