Suspek bunuh Adam Rayqal disambung reman - Semasa | mStar

Suspek bunuh Adam Rayqal disambung reman

Adam Rayqal Mohd Sufi.

KUALA LUMPUR: Mahkamah Majistret Selayang di sini Selasa melanjutkan tempoh tahanan reman selama seminggu lagi ke atas seorang wanita berhubung kes bayi lelaki berusia lima bulan yang ditemukan mati di rumah pengasuh di Kampung Nakhoda, Batu Caves, di sini.

Majistret Nurul Izzah Hasan Basri mengeluarkan perintah reman itu bermula Rabu hingga 17 Julai selepas membenarkan permohonan polis untuk melanjutkan tempoh tahanan reman terhadap pengasuh wanita berusia 33 tahun itu.

Rabu lepas, pengasuh itu bersama-sama lagi seorang wanita berusia 36 tahun direman selama tujuh hari bagi membantu siasatan kes bunuh bayi Adam Rayqal Mohd Sufi.

Tempoh tahanan reman mereka berdua berakhir pada Selasa.

Pihak polis yang ditemui di mahkamah mengesahkan suspek wanita berusia 36 tahun itu akan dibebaskan hari ini dengan jaminan polis.

Selasa lepas, Adam Rayqal dilaporkan hilang dari rumah pengasuhnya di Kampung Nakhoda, Batu Caves di sini sebelum mayatnya ditemukan oleh anggota polis di dalam bahagian sejuk beku peti ais di rumah sama lewat malam hari kejadian.

Susulan itu, pengasuhnya dan seorang lagi wanita ditahan pada hari sama dan direman selama tujuh hari bagi membantu siasatan kes kematian bayi berkenaan.

Hasil bedah siasat pakar forensik Hospital Kuala Lumpur mendapati punca kematian Adam Rayqal adalah akibat pendarahan dalaman di bahagian otak dengan kesan retak di bahagian tempurung kepala. - BERNAMA

pengasuh , Adam Rayqal

Artikel Sebelum

Hadiah nostalgik buat Tun M

Artikel Berikut

Selamat hari lahir ayah!

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ulat tiket: Jangan beli!