suria

Tidur ditemani kucing, ini antara keunikan hostel Neko Hatago di Osaka

Tetamu boleh memilih untuk tidur dengan kucing.

JEPUN cukup terkenal dengan pelbagai perkara unik dan sebuah hostel di Osaka menyediakan perkhidmatan istimewa kepada tetamunya yang sukakan kucing!

Neko Hatago adalah sebuah hostel yang mempunyai sebuah kafe kucing iaitu Neko Yokujo membolehkan pelanggan bermain dengan kucing sambil menikmati secawan kopi.

ARTIKEL BERKAITAN: Bukan sahaja pencakar langit, Dubai kini miliki kolam renang paling dalam di dunia... Ketahui 10 fakta menarik Deep Dive Dubai!

Tidak hanya itu, hostel dan kafe yang dibuka sejak Disember 2019 ini menawarkan pelbagai aktiviti menarik kepada pengunjung yang menginap di situ.

Berikut adalah beberapa perkara unik mengenai hostel ini.

Fasiliti Hotel

1. Tidur ditemani kucing

Tetamu yang menginap di hostel ini bukan sahaja boleh bermain dengan kucing di Neko Yokujo malah menginap dalam bilik yang mempunyai tingkap ke ruang tempat kucing bermain.

Sebelum melelapkan mata, tetamu boleh melihat kucing menerusi tingkap malah mereka boleh mengambil kucing itu tidur bersama mereka di dalam bilik.

Neko Hatago dan Neko Yokujo diuruskan oleh Neko Republic iaitu sebuah badan kebajikan yang menyelamatkan haiwan jalanan.

Kafe Kucing

2. Kafe kucing

Neko Yokujo adalah sebuah tempat perlindungan kucing jalanan yang diselamatkan dan kafe ini tidak hanya terdapat di Osaka tetapi di Tokyo, Hiroshima, Aichi dan beberapa negeri lain di Jepun.

Pengunjung bukan sahaja boleh menikmati secawan kopi dan makanan kegemaran tetapi bermain dengan kucing yang ditempatkan di situ.

Malah semua hasil jualan di kafe itu akan digunakan untuk membantu aktiviti menyelamat dan merawat kucing yang diselamatkan.

Melihat Kucing

3. Kucing angkat

Tidak hanya bermain dengan kucing, pengunjung juga boleh membuat permohonan untuk membawa pulang kucing yang berada di situ dalam memberi mereka kehidupan lebih baik.

[Sertai fan club Telegram mStar Rojer. Kita boleh borak-borak DI SINI]

Bagaimanapun pihak pengurusan tidak sewenang-wenangnya meluluskan permohonan untuk mengambil kucing di situ sebaliknya beberapa prosedur perlu dilalui.

Ini bagi memastikan kebajikan kucing akan terjamin apabila tinggal bersama keluarga angkat.

Nak tengok ke posting kelakar dan macam-macam komen? Follow kami di Instagram!

travel, destinasi, hostel kucing, Osaka, Jepun

Artikel Lain