Covid-19: Aksi Liga-M ditangguh bermula minggu depan

Semua aksi Liga Malaysia akan ditangguhkan bermula Isnin ini susulan Covid-19.

PERSATUAN Bola Sepak Malaysia (FAM) dan Liga Bola Sepak Malaysia (MFL) mengumumkan kesemua aksi Liga Malaysia (Liga-M) 2020 akan ditangguhkan bermula Isnin hadapan, susulan penularan COVID-19.

Presiden FAM, Datuk Hamidin Mohd Amin mengesahkan perkembangan itu selepas mempengerusikan mesyuarat khas mengenai wabak berkenaan.

Bagaimanapun, Hamidin menjelaskan kesemua aksi Liga Super dan Liga Premier minggu ini (Jumaat-Ahad) akan tetap berlangsung, namun mengambil pendekatan membenarkan perlawanan berlangsung tanpa penyokong.

“Keputusan diambil demi kebaikan semua pemain, pasukan dan penyokong yang terlibat secara terus dengan arena bola sepak negara,” katanya pada sidang media selepas mesyuarat berkenaan.

Mesyuarat itu turut dihadiri wakil Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), wakil Majlis Sukan Negara (MSN), wakil Institusi Sukan Malaysia (ISN), barisan penaja dan rakan kongsi Liga-M.

Hamidin, yang juga Presiden MFL, berkata keputusan penangguhan itu turut melibatkan kesemua pertandingan anjuran FAM dan MFL termasuk Piala Presiden, Piala Belia, Liga Premier Futsal Malaysia (MPFL) dan saingan M3 serta M4.

Dalam perkembangan lain, Hamidin turut mengesahkan tiada panggilan pemain ke kem latihan pusat skuad kebangsaan dan pembatalan rancangan aksi persahabatan buat skuad kebangsaan pada jendela perlawanan antarabangsa FIFA bulan ini.

“Pasukan kebangsaan tidak akan ada perlawanan persahabatan dan tiada panggilan pemain ke kem latihan pusat seperti dalam perancangan,” jelas Hamidin.

Dalam pada itu, beliau berkata FAM dan MFL sentiasa memantau perkembangan COVID-19 dan akan bekerjasama rapat dengan KKM dalam mendepani gejala ini.-Bernama

Liga Malaysia, Tangguh, Covid-19

Klik

Jom senyum bersama tersayang sambil menonton banyak pilihan prabayar sepanjang Ramadan, Syawal... hanya di NJOI Prepaid!

TIGA pilihan pek baharu bersama 16 saluran ala-carte untuk pelanggan NJOI sepanjang Syawal ini.

Sedih tak dapat beraya di kampung? Jom hidupkan suasana raya, menu Syawal boleh dihidang di mana-mana... Pek Ceria Raya kan ada!

TAK dapat balik kampung! Barangkali begitulah yang luahan dan keluhan kebanyakan kita yang menyambut 1 Syawal kali ini.

Tak ada idea nak masak apa? Ini 5 program memasak menarik untuk anda tune in, no.2 paling kecoh!

LIMA program masakan terbaik yang boleh anda tonton secara streaming di Astro GO

Check-out seleksi menyegarkan, menambah nikmatnya tradisi iftar... Kombo Cool Kathira, Cool Bandung memang berbaloi!

COOLBLOG Tradisi Cool Ramadan tampil dengan seleksi minuman Cool Kathira dan Cool Bandung.

Laksana tanggungjawab perangi Covid-19, sumbangan mega Petronas saat krisis tiada sempadan – “Diharapkan Malaysia lebih kuat dan utuh di masa depan”

DENGAN keadaan yang tidak menentu ketika ini akibat pandemik Covid-19, terdapat keperluan bagi negara untuk bersama-sama menangani penularan wabak itu.

Artikel Lain