‘Belum boleh selesa lagi...’

Nazliazmi berharap moral pemainnya tidak terjejas walaupun tewas 0-4 di tangan Kedah baru-baru ini.

PEMAIN Selangor diingatkan supaya tidak terlalu selesa meskipun membawa bekalan selesa tiga gol dalam saingan suku akhir Piala FA.

Pengendalinya, Muhammad Nazliazmi Mohamad Nasir berkata, ini kerana beliau yakin pasukan lawan, Kuala Lumpur akan bermain mati-matian untuk menafikan tiga gol itu pada aksi suku akhir kedua Sabtu ini.

"Belum boleh selesa lagi kerana pasukan lawan pastinya akan berusaha memadamkan kelebihan kami pada aksi kedua ini nanti.

"Jadi, saya tetap mahu pemain kekal fokus, berdisiplin dan memanfaatkan setiap peluang dengan sebaiknya pada aksi kedua nanti," katanya ketika dihubungi.

Pada aksi suku akhir pertama tempoh hari, Gergasi Merah gah menewaskan Kuala Lumpur 3-0 di Stadium KLFA Cheras menerusi jaringan Willian Pacheco dan Rufino Segovia (dua gol).

Bagaimanapun, rentak positif itu direntap di Stadium Darul Aman minggu lalu, apabila Selangor dibelasah 0-4 oleh Kedah dalam saingan Liga Super.

Ekoran itu, Nazliazmi mengakui moral pemainnya sedikit menurun dan berharap ianya tidak akan menjejaskan persiapan dalam perlawanan malam esok.

"Moral pemain memang sedikit terganggu, tapi secara keseluruhan saya berharap ianya tidak menjejaskan persiapan dan fokus pemain.

"Apa yang pasti, kami akan terus bermain seperti biasa dan memberi tekanan kepada Kuala Lumpur dalam perlawanan ini untuk melangkah ke pusingan separuh akhir," katanya lagi. - Sinar Online

Selangor, Piala FA

Artikel Berikut

Klik

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Artikel Lain