Bintang Chelsea Bakal Disambar Real Madrid? - Sukan | mStar

Bintang Chelsea Bakal Disambar Real Madrid?

Zinedine Zidane

BINTANG Chelsea dilaporkan sedang berbincang dengan Real Madrid dan mungkin akan meninggalkan kelab itu pada jendela pemindahan Januari.

David Luiz, yang juga pemain antarabangsa Brazil telah dipinggirkan oleh Antonio Conte selepas dia bertekak dengan pengurusnya itu berikutan kekalahan 3-0 ke atas Roma pada akhir Oktober.

Selepas dilaporkan mempertikaikan taktik Conte, pemain berusia 30 tahun itu dikehendaki berlatih bersendirian untuk perlawanan berikutnya menentang Manchester United.

Luiz kemudiannya digugurkan dari skuad sebelum Chelsea menang ke atas pasukan Jose Mourinho.

David Luiz. -fotoREUTERS

Ketika Chelsea menang ke atas West Brom dan seri di Liverpool pada Sabtu lalu, dia hanya diletakkan di bangku simpanan.

RMC Sport kini mendakwa Luiz sedang berbincang dengan kelab juara Sepanyol itu dan mungkin akan menyertai pasukan Zinedine Zidane musim sejuk ini.

Chelsea membayar £34 juta untuk menandatangani semula Luiz dari Paris Saint-Germain tahun lalu dan pemain pertahanan itu menjadi bahagian utama sistem 3-4-3 Conte yang membantu pasukan memenangi gelaran Liga Perdana musim lalu.

Luiz awal-awal lagi telah diketepikan untuk pertembungan Chelsea dengan Swansea City pada Rabu apabila Conte mendakwa pemain Brazil itu memerlukan penilaian lebih lanjut mengenai masalah lututnya yang berterusan.

"Saya mesti jujur ​​pada masa ini, sukar bagi saya untuk menjawab berapa lama dia akan dipinggirkan," kata pengurus Chelsea itu pada Selasa.

"Semuanya terpulang kepada doktor untuk menilai dan membuat keputusan yang terbaik." -metroUK

David Luiz , Real Madrid

Artikel Sebelum

Ronaldo Kongsi Gambar Eva

Artikel Berikut

Mourinho Dedah Misteri But Hitam Lukaku

Artikel Berkaitan

Zidane Dapat ‘Lampu Hijau’

Lebih Artikel