Wigan Sahkan Liverpool Temubual Pengurus Mereka

Roberto Martínez
Roberto Martínez
Roberto Martínez

PENGERUSI kelab Wigan Athletic,Dave Whelan mengesahkan bahawa Pengurusnya, Roberto Martínez telah ditemubual oleh Liverpool untuk jawatan pengurus mengantikan Kenny Dalglish yang dipecat dua minggu lalu.

"Saya boleh mengesahkan sekarang bahawa saya telah menerima panggilan telefon pada Khamis dan dimaklumkan bahawa Roberto sedang dalam perjalanan dari percutiannya di Carribean ke Miami, Amerika untuk bertemu dengan pemilik Liverpool.

"Saya telah maklumkan kepadanya (Roberto) bahawa saya perlukan jawapan pasti daripadanya selepas pertemuan itu. Jika jawapannya ya kepada Liverpool, saya akan menerimanya dengan hati yang terbuka dan teruskan kehidupan seperti biasa dan jika jawapannya tidak, saya akan berasa sungguh lega dan gembira," ujar Whelan sebagaimana yang dilaporkan oleh akhbar The Guardian, UK.

Whelan memberi tempoh masa tujuh hari kepada Martinez untuk membuat keputusan muktamad mengenai masa depannya di Wigan.

Sementara itu pemilik Liverpool, John W. Henry dan pengerusi Tom Werner turut mengesahkan tentang pertemuan mereka dengan Martinez.

Bagaimanapun mereka tidak akan membuat sebarang keputusan muktamad mengenai pelantikan pengurus Liverpool yang baru itu sehingga mereka kembali ke England minggu depan.

Martínez adalah calon pertama yang ditemubual secara formal untuk jawatan pengurus Liverpool.

Whelan dalam pada itu menegaskan bahawa pihaknya akan menuntut pampasan antara £2 juta hingga £3 juta jika Liverpool memutuskan untuk melantik Martinez.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Artikel Lain