suria

[VIDEO] Nynaa Harizal dan suami nampak mesra, jalan berpegangan tangan di mahkamah... Konflik rumah tangga selesai tak jadi cerai

KEMELUT rumah tangga pelakon Nynaa Harizal dan suaminya Mohamed Fahmi Mohamed Ilyas hampir sampai ke penghujungnya apabila kedua-dua pihak berjaya mencapai persetujuan untuk berbaik.

Pasangan tersebut hadir menaiki kenderaan yang sama ke Mahkamah Rendah Syariah Kuala Lumpur kira-kira pukul 9 pagi pada Rabu bagi sebutan kes tuntutan nusyuz yang difailkan suaminya 12 November lalu.

Peguam yang mewakili Fahmi, Datuk Zainul Rijal Abu Bakar berkata, hubungan rumah tangga itu berjaya diselamatkan dan tiada isu nusyuz dalam perhubungan mereka.

ARTIKEL BERKAITAN: Nynaa Harizal mahu cerai, berdoa suami terbuka hati lepaskan secara baik

ARTIKEL BERKAITAN: Suami Nynaa Harizal pelik tiba-tiba nak bercerai, siap mentua bawa pergi ‘berubat’

"Hari ini di hadapan hakim Muhammad Yusof Sulaiman kita berjaya merekodkan penyelesaian atau perintah persetujuan antara kedua belah pihak.

"Antara terma-termanya akan diberitahu melalui sidang media akan datang dan salah satu daripadanya adalah kedua-dua belah pihak bersetuju untuk berbaik semula.

mstar_nynaa_harizal_211201_ONLINE.00_01_06_02.Still006

Pasangan Nynaa Harizal dan suami Mohamed Fahmi Mohamed Ilyas hadir bersama di Mahkmah Rendah Syariah Kuala Lumpur

"Jadi tiada isu lagi, tiada isu nusyuz dan semuanya kembali taat dan seperti dapat dilihat pasangan ini hadir secara baik dan bersama.

"Alhamdulillah rumah tangga mereka dapat dipelihara dengan izin Allah," ujarnya kepada mStar pada pagi Rabu.

Sementara itu Mohamed Fahmi, 29, berkata, dia dan pelakon drama Kekasih Paksa Rela itu akan menjelaskan apa yang berlaku kepada rumah tangga mereka secara terperinci dalam satu sidang media tidak lama lagi.

Kalau kamu minat drama Bollywood... ini adalah drama Bollywood 3 in 1.

MOHAMED FAHMI

SUAMI NYNAA HARIZAL

"Apa yang penguam saya cakap adalah benar, kami akan mengadakan sidang media dalam masa yang terdekat.

"Kami akan jelaskan segalanya tentang situasi kami, kalau kamu minat drama Bollywood... ini adalah drama Bollywood 3 in 1.

"Dekat sidang media nanti anda boleh tanya semua soalan yang ingin diajukan sebab mahkamah dah bagi perintah, kertas kerja akan siap petang ini atau esok,” ujarnya.

Konflik rumah tangga pasangan ini tercetus pada 3 November lalu apabila Mohamed Fahmi tidak mengetahui keberadaan isterinya namun mengesyaki Nynaa pada ketika itu berada di kediaman keluarga mentuanya di Johor selepas ‘dilarikan’ tanpa kebenarannya.

mstar_nynaa_harizal_211201_ONLINE.00_01_36_01.Still008

Pasangan Nynaa Harizal dan Mohamed Fahmi Mohamed Ilyas mencapai persetujuan untuk berbaik.

Kemudian pada 11 November lalu, Fahmi membuat tuntutan nusyuz agar pelakon itu kembali taat dan pulang ke pangkuannya selepas hampir dua minggu Nynaa didakwa keluar rumah tanpa kebenaran.

Permohonan itu difailkan Fahmi selaku plaintif di hadapan Penolong Pendaftar Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan, Noriah Zakaria.

Manakala, Nynaa pula memfailkan permohonan cerai kepada Fahmi di Mahkamah Rendah Syariah di Johor Bahru, Johor pada 10 November lalu.

Fahmi dan Nynaa mendirikan rumah tangga pada 28 Ogos lalu dan belum dikurniakan cahaya mata.

Dapatkan info dengan mudah dan pantas! Join grup Telegram mStar DI SINI

TONTON VIDEO SEBELUM INI!

Artikel Lain