suria

Mell Sakura Band bawa anak pergi 'show' - “Masa awal-awal dulu mencabar, banyak benda kena belajar!”

Mell teruja melayari kehidupan sebagai ibu sejak Ogos tahun lalu.

VOKALIS kumpulan Sakura Band, Mell berkata dia melalui pengalaman baharu sebagai ibu selepas melahirkan anak sulung pada Ogos tahun lalu.

Meskipun berdepan pelbagai cabaran pada awal kelahiran, Mell berkata dia seronok memikul tanggungjawab sebagai ibu dan mula memahami ragam anak perempuannya itu.

"Waktu paling mencabar menjadi ibu ini pada bulan pertama dan kedua, pengalaman baharu jadi banyak benda nak kena belajar... lagi pula bersalin secara pembedahan jadi agak susah nak bergerak.

ARTIKEL BERKAITAN: “Tak Hirau Dituduh Peluk Islam Sebab Kahwin” - Mell

"Mujurlah suami banyak beri sokongan dan bantu uruskan anak. Masa awal-awal tu kita baru nak kenal karakter baby, menangis sebab apa, masa itu memang semua tak tahu dan rasa sedikit tertekan tapi sekarang semua dah okay!," katanya kepada mStar.

Mell atau nama sebenar Melley Matius berkahwin dengan anggota kumpulan Akim & The Majistret, Mohammad Safwan Hasnan atau Wan pada November 2017 dan dikurniakan cahaya mata bernama Marissa Sofea berusia tujuh bulan.

Mell bersama suami Wan dan anak tersayang.

Sementara itu, Mell memberitahu tahun ini dia kembali aktif sebagai penyanyi setelah hampir setahun berehat kerana bersalin.

Bagaimanapun, dia akan membahagikan masa sebaiknya dan meletakkan anak sebagai keutamaan.

"Apabila dah ada anak mestilah soal kerja juga akan berbeza, di mana kita kena bahagikan masa antara keluarga dan kerja.

"Selepas ini sebarang aktiviti rakaman atau nyanyian mungkin kita cuba kurangkan pada waktu malam, ikut kepada kesesuaian sementara bayi masih belum sampai umur dua tahun dan kemana-mana show pun saya akan bawa dia sekali.

"Iyelah sebelum ini hanya fikir diri sendiri, sekarang ni kena ingat anak sekali, jadi semua benda kena rancang dulu. Apa-apa pun bersyukur ahli kumpulan Sakura Band dan keluarga faham serta boleh bertolak ansur," ujarnya.

Sakura Band mahu kembali aktif mewarnai industri seni tanah air.

Bercakap mengenai lagu baharu, Sakura Band baru sahaja melancarkan single terbaharu mereka berjudul Menang.

Menang merupakan buah tangan terbaharu kumpulan ini hasil karya ciptaan Natasya, Mell dan Haniff dari Sakura Band sendiri sementara lirik tulisan Mell dan Haniff.

"Lagu ini sudah ditulis dua tahun lalu dan sepatutnya dilancarkan tahun lepas, tapi disebabkan saya hamil dan bersalin, jadi kita tunggu dulu sehinggalah tahun ini.

"Lagu ini adalah kesinambungan Magik. Ia juga berentak elektronik moden. Jadi, muzik Menang masih relevan sebab masih moden dan boleh layan.

"Diharap lagu ini mendapat sambutan pendengar dan mengembalikan semula kerinduan peminat Sakura Band yang mahukan buah tangan terbaharu daripada kami," katanya.

Selain Mell selaku vokalis, kumpulan Sakura band turut dianggotai oleh Haniff (gitar kedua), Ali (gitar pertama) dan Akai (basis).

Video lirik Menang boleh ditonton di Youtube Universal Music Malaysia dan semua platform digital.

Mell Sakura, Sakura Band

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Wajah bayi berkedut seperti berusia 80 tahun