Thanuja Sudah Jatuh Cinta - Hiburan | mStar

Thanuja Sudah Jatuh Cinta

Thanuja mahu lebih serius dalam bidang lakonan. Foto ROHAIZAT DARUS

BEKAS Ratu Cantik Malaysia 2009, Thanuja Ananthan tidak akan beralih ke bidang lain kerana mengakui sudah jatuh cinta dengan lakonan.

Malah kata Thanuja, pencalonan awal diterimanya menerusi Festival Filem Malaysia ke-29 (FFM29) menerusi filem Temuan Takdir baru-baru ini menjadikan dia lebih yakin untuk terus berlakon.

"Walaupun hanya pencalonan awal tetapi ia seperti satu pengesahan yang saya diterima sebagai pelakon dan meningkat keyakinan saya untuk terus mengorak langkah sebagai pelakon.

"Sejak pertama kali mencuba berlakon dalam Temuan Takdir saya sudah jatuh cinta dan sejak itu sentiasa mencari peluang untuk berlakon," katanya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Thanuja berkata, bergelar pelakon memberi peluang kepadanya untuk menerokai tentang dirinya sendiri dalam menghidupkan watak diberikan.

Thanuja juga meminati bidang pengacaraan.

Thanuja juga berharap dapat diberi peluang mencuba watak berbeza dan bukannya peranan tipikal hanya berdasarkan kepada penampilan dirinya.

"Saya kalau boleh tidak mahu membawakan watak wanita seksi atau gadis liar sebaliknya ingin lari daripada kebiasaan dan mengimpikan peranan mencabar," ujarnya.

Sementara itu, Thanuja berkata, meskipun kini aktif berlakon namun dia belum berhasrat untuk meninggalkan dunia peragaan yang masih menjadi keutamaannya.

"Sekarang saya separuh bersara daripada bidang peragaan tetapi saya masih aktif sebagai model cuma perhatian saya sekarang kepada lakonan dan pengacaraan," katanya.

Thanuja , FFM29

Artikel Sebelum

Siti Saleha Tak Harapkan Suami

Artikel Berikut

Aziz M. Osman Sebak Nikahkan Anak

Artikel Berkaitan

Inilah Fesyen Artis Sempena FFM29

Terima Kasih Sangeeta!

Lebih Artikel