Nora Letak Syarat Sertai 'Gegar Vaganza 3'

Nora Arrifin tekad buat persembahan terbaik.

PETALING JAYA: Penyanyi Nora Ariffin meletakkan syarat kepada pihak Astro agar membenarkan dia membuat persembahan yang tidak keterlaluan bersesuaian dengan imejnya sebagai wanita muslimah dalam program Gegar Vaganza musim ketiga (GV3).

Nora atau nama sebenarnya Wan Norafizah Ariffin, 43, yang kebelakangan ini dikenali dengan lagu-lagu ketuhanan turut yakin mampu membawakan lagu yang diberi dengan caranya tersendiri.

"Saya sudah beritahu awal-awal kepada pihak Astro tentang perkara ini dan syarat serta batas yang perlu saya jaga ketika membawakan sesebuah lagu.

"Saya percaya lagu-lagu seperti genre dangdut atau rock boleh dipersembahkan dengan cara yang lebih kreatif dan versartil tanpa dilihat keterlaluan," ujarnya kepada mStar Online.

Nora merupakan salah seorang daripada 12 orang peserta yang bakal bertanding pada program GV3 bermula 16 Oktober depan.

Dalam pada itu, penyanyi yang popular dengan lagu Di Persimpangan Dilema ini menganggap penglibatannya dalam program ini untuk mencabar dirinya menyanyi pelbagai genre.

"Ramai orang bertanya kenapa saya perlu masuk program ini sedangkan saya tidak hilang dari industri, ya, nama saya mungkin gah 10 tahun lalu.

"Generasi sekarang hanya kenal nama sahaja tapi dia tidak tahu kebolehan saya sebagai penyanyi. Lagi pula saya jarang aktif di televisyen," ujarnya.

Nora mahu tunjuk kebolehan menyanyi dalam pelbagai genre di GV3.

Sementara itu, Nora berkata, dia sudah bersedia untuk berhadapan dengan kritikan juri profesional terhadap persembahannya nanti.

Namun, dia berharap komen-komen tersebut tidak menjatuhkan maruahnya sebagai seorang penyanyi.

"Saya bersedia dikomen oleh orang yang lebih profesional dalam bidang ini, saya juga banyak melakukan kesalahan dan ingin memperbaikinya.

"Tapi saya mohon kritikan tersebut biarlah yang membina dan bukan yang menjatuhkan maruah seseorang," ujarnya.

Tambah Nora,rakan-rakan sekelilingnya tidak membenarkan dia terlibat dengan program realiti tersebut berikutan tidak mahu dia dikritik.

Katanya, kebanyakan rakannya memberi reaksi negatif ketika diminta pendapat tentang program berkenaan.

"Saya ada bertanya dengan orang sekeliling tentang program ini dan kebanyakkan mereka tidak mahu saya masuk kerana takut saya kalah.

"Bagi saya kalah dan menang itu adat pertandingan dan naluri saya kuat ingin memasuki pertandingan ini," ujarnya.

Penyanyi lain yang turut bertanding ialah Ameng (Spring), Gmie (Screen), Razis Ismail, Rem, Shidee (Data) dan Zarul Husin (Umbrella), Intan Sarafina, Azharina, Elly Mazlein, Siti Sarah dan Zur Eda.

GV3 akan bersiaran selama lapan minggu bermula 12 Oktober ini secara langsung dari Auditorium, Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA).

Ia turut disiarkan secara eksklusif menerusi saluran Astro Ria (104) dan Astro Ria HD (123).
Nora Ariffin, Gegar Vaganza 3

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Klik

Ketahui 7 cara mudah sediakan makanan di rumah

SEBENARNYA tak susah untuk menaik taraf ruang peribadi anda terutamanya dapur bagi memudahkan dan melancarkan hari-hari anda di rumah.

Covid-19 bukan sekadar pandemik, buktikan kepentingan dunia digital... dorong MYNIC lebih rancak bantu bisnes online

MYNIC menawarkan program latihan pemasaran digital, dengan membawa perniagaan luar talian ke dalam talian dan seterusnya menghadapi pasaran ekonomi digital global.

Berkongsi rezeki... itulah maksud di sebalik amalan membayar cukai

HARI ini, Malaysia dilanda krisis pandemik Covid-19 yang telah memberi banyak kesan kepada semua lapisan masyarakat.

Duka Covid-19 seakan terubat, TNB sinari hidup golongan memerlukan, agih zakat cecah RM4.36 juta

TNB tampil dengan inisiatif perkongsian rezeki melalui pengagihan wang wakalah zakatnya ke seluruh pelusuk tanah air.

Artikel Lain