Ziela Jalil Mohon Maaf Jika Dramanya Dianggap Terpesong - Hiburan | mStar

Ziela Jalil Mohon Maaf Jika Dramanya Dianggap Terpesong

Ziela Jalil
PETALING JAYA: Penerbit drama Ziela Jalil memohon maaf kepada mana-mana pihak yang kurang senang dengan beberapa adegan dalam drama terbitannya, Dia Isteri Luar Biasa yang dianggap terpesong daripada ajaran agama Islam.

Ziela berkata, dia mengambil komen-komen tersebut secara positif namun menyifatkan drama-drama penerbitannya itu masih lagi ada unsur-unsur teladan yang boleh diambil contoh.

"Apabila bercakap tentang hukum hakam Islam, saya tidak mengiakan benda yang salah dan tidak menghalalkan cara. Kalau nak ikutkan, banyak benda yang kita tidak boleh buat dalam drama.

"Bukan senang... Sebagai contoh, saya seorang ibu seronok melihat kepulangan anak lelakinya. Kalau seronok, takkan nak berdiri dan tunjuk mimik rasa gembira sahaja. Mesti kena peluk sebagai tanda sayang dan rindu.

"Bagaimanapun segala kritikan yang diberi saya terima dengan fikiran terbuka dan akan lebih berhati-hati menghasilkan drama pada masa akan datang," katanya ketika dihubungi mStar Online di sini pada Selasa.

Ziela yang juga penerbit Pena Kreatif Sdn Bhd diminta mengulas surat terbuka kiriman pembaca di sebuah blog kepadanya yang mengkritik drama itu kerana memaparkan adegan tidak sepatutnya ataupun mengundang maksiat.Ini kerana terlalu banyak adega mesra secara berlebih-lebihan lakonan Fathia Latiff dan Shukri Yahya sebagai suami-isteri sehingga menimbulkan rasa kurang senang penonton apatah lagi drama itu ditonton bersama anak-anak.

Individu berkenaan turut berkata, drama-drama seperti itu mampu merosakkan akidah kanak-kanak yang masih lagi belajar ilmu agama dan boleh mengundang kekeliruan antara ajaran dan drama yang dipaparkan sedangkan pelakon tersebut bukanlah suami-isteri di luar drama.

Sementara itu, Ziela berkata, golongan penerbit sepertinya tidak patut dipersalahkan sekiranya ada kanak-kanak rosak akhlak dan ia tiada kaitan langsung dengan drama tersebut.

"Tidak patut rasanya drama ini dipersalahkan jika akhlak anak-anak itu tidak baik. Bukan Dia Isteri Luar Biasa sahaja, tetapi juga drama-drama lain.

"Saya percaya pembentukan akhlak anak-anak bermula daripada cara didikan ibu bapa itu sendiri," tegasnya.

Drama Dia Isteri Luar Biasa disiarkan setiap Isnin hingga Khamis pukul 6.55 petang di TV3.

Episod terakhir drama bersiri itu telah disiarkan pada Selasa (malam tadi).

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain