Zizie Ezette Senang Jalani Hidup Sebagai Isteri Ahli Parlimen

Zizie bersama adiknya, pelakon Shaheizy Sam ketika menghadiri Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2014 di Genting Highlands, Pahang baru-baru ini.
PETALING JAYA: Aktres Zizie Ezette memberitahu dia tidak pernah menjauhkan diri daripada sebarang publisiti sebaliknya lebih senang menjalani kehidupan biasa sejak bergelar isteri enam tahun lalu.

Zizie atau nama sebenarnya Zizie Izette Abdul Samad, 36, berkata, sejak mendirikan rumah tangga dengan Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Mokhtar Radin, tumpuannya lebih kepada suami dan keluarga.

"Sebelum berkahwin pun saya memang tidak berapa suka dengan dunia glamour tetapi kerjaya saya membuatkan saya dikenali.

"Saya seronok dengan kehidupan sekarang yang saya sifatkan biasa sahaja selain tumpuan diberikan kepada suami dan keluarga," katanya kepada mStar Online.

Ditanya mengenai perkembangan terbaharunya, Zizie berkata, dia tidak mempunyai sebarang berita sensasi untuk dikongsikan bersama peminat.

Zizie senang bergelar isteri kepada Bung Mokhtar.

Malah kata Zizie, dia lebih selesa cerita peribadi tidak dihebahkan untuk pengetahuan umum.

"Saya biasa-biasa sahaja, tiada apa yang menarik atau sensasi," katanya ringkas.

Sementara itu, Zizie berkata, dia merancang untuk kembali aktif dalam bidang lakonan namun hanya selepas berjaya mengurangkan berat badannya ke tahap ideal.

Jelas Zizie, untuk kemunculan semulanya itu dia mahu kelihatan menarik dan sesuai di dalam televisyen.

"Saya sedang berusaha kurangkan lagi berat badan kerana jika tidak berbuat demikian saya akan kelihatan besar di dalam televisyen.

"Rindu itu memang ada dan sebab itu saya ingin berlakon kembali dalam masa terdekat ini," ujarnya.

Tambah Zizie, dia juga pernah terfikir untuk berlakon dengan adiknya, pemenang trofi Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH2014) namun ia sekadar hasrat.

"Ada terfikir tetapi kerana kami terlalu rapat saya bimbang kami akan rasa janggal selain takut akan lebih banyak gelak di set," jelasnya.
Zizie Ezzete

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Sah! GRS menang majoriti mudah PRN Sabah