1 Juta Dengar Ceria Pagi Kendalian Adibah Noor & Halim Othman - Hiburan | mStar

1 Juta Dengar Ceria Pagi Kendalian Adibah Noor & Halim Othman

Halim Othman & Adibah Noor Suria FM
Halim Othman (kiri) dan Adibah Noor bergandingan dalam segmen Ceria Pagi di Suria FM.

PETALING JAYA: Rancangan Suria Pagi, kendalian Halim Othman dan Adibah Noor di Suria FM berjaya meraih rating 1 juta pendengar sejak kedua-dua pasangan itu digandingkan bermula 4 Februari 2013.

"Kami berasa amat rendah diri apabila Adibah Noor telah mencapai umur setahun di Suria FM dan sudi untuk menyambung kariernya di stesen radio ini. Apa yang saya lihat, chemistry antara Halim dan Adibah semakin hari semakin baik dan  itulah yang membuatkan pendengar memberi sokongan kepada kami,” katanya kepada mStar Online.

Sementara itu Adibah turut melahirkan rasa gembira kerana diberi peluang buat pertama kalinya menjadi deejay radio selain merasai pengalaman baharu bekerja dalam dunia penyiaran.

Katanya, dalam tempoh setahun ini dia banyak  mempelajari perkara baharu yang tidak pernah difikirkannya selama ini termasuklah bertugas bersama Halim.

“Saya berasa gembira diberi peluang untuk  mengendalikan Ceria Pagi dan amat berterima kasih kepada Suria FM. Ini merupakan kali pertama saya bertugas sebagai penyampai radio dan juga kali  pertama berganding dengan Halim. Pejam celik, sudah setahun,” katanya.

Adibah Noor & Halim Othman 

Halim (kanan) bersama Adibah Noor di studio Suria FM.

Dalam pada itu Halim pula menyifatkan keserasiannya bersama Adibah antara faktor dia melihat bagaimana segmen berkenaan berjaya menarik perhatian pendengar.

“Saya amat bangga dengan keserasian kami dan  itu merupakan faktor yang menarik pendengar ke Ceria Pagi. Dalam tempoh setahun ini, Adibah  mempelajari bagaimana untuk mengendalikan  segmen berbeza di Ceria Pagi,” ujarnya.

Ceria Pagi yang ke udara pada hari Isnin hingga Jumaat selama lima jam bermula pukul 5 pagi. 

Antara segmen menarik  menerusi rancangan itu ialah Seribu Seminit, di mana pendengar boleh memenangi sebanyak RM1,000 apabila menjawab sepuluh soalan dengan betul.

Selain itu, pendengar juga dapat mempelajari perkataan baru  dalam segmen Perbendaharaan Kata selain segmen Dalam Tweet Pilihan apabila deejay membacakan mesej yang dikirimkan pendengar menerusi laman sosial berkenaan.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Nas Adila Mohon Petunjuk Pilih Calon Suami

Artikel Lain